skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 11

Fredagsbrevkassen Uge 11

Bedste vitaminpiller børn

SPØRGSMÅL

Kære Rose

Min datter på 4 år gider ikke spise sin vitaminpille. Jeg har prøvet alt! Hvad gør jeg?

kh G

SVAR

Kære G

Tak for din mail! Jeg kender godt problemet. Min yngste datter havde en periode da hun var 12-16 måneder, hvor hun absolut ikke gad spise sin multivitamin. Jeg forsøgte forskellige mærker, med svingende held. Pludselig en dag fik hun smag for en bestemt type, og sidenhen fandt jeg også en C-vitamin tyggetablet, som hun syntes om. Nu kører det på skinner og hun plager som noget af det første om morgenen om en ‘amin’ (hun er knap 2 år). Nå, men her er et par forslag:

* Prøv dig frem med forskellige mærker. Spektro Kidz fra Solaray. Plan B er f.eks. Matas Børnevitamin. De er alle tyggetabletter. Ellers går du videre i rækken med Apotekets vitaminer og eventuelt andre. Der findes en vingummi-multivitamin på markedet (Kids Zoo), men den er meget ringe i indholdet. Til gengæld kan Kids Zoo zink + C-vitamin godt bruges i kombination med Barne Multi fra Spektro.
Spektro Kids og Omnimini har organiske kilder til mineraler, dvs. de optages bedst. Men de andre er klart bedre end ingenting. Jeg ved godt, at det kan være en dyr fornøjelse at prøve sig frem, men der er nok ingen vej udenom, med mindre du kender nogen, som du kan få et par prøveeksemplarer af …

* Knus tabletten og bland den i lidt mad, f.eks. grød, yoghurt og smoothies. Under alle omstændigheder skal tyggetabletter knuses til børn under 18 måneder og til andre, som ikke med sikkerhed kan tygge dem uden at få dem galt i halsen. Du kan også skære tyggetabletterne i kvarte, når dit barn er klar til det.

*  Drys den knuste vitamin ud over en rugbrødsklapsammen med smørepålæg.

* Bland den knuste vitamin i noget koldt, f.eks. hjemmelavet smoothie-is. Kulde neutraliserer smag.

* Lav en lille laber ‘vitamin-guf’ af moset banan, kanel, vanille, hakkede rosiner, måske lidt tahin (sesampasta) eller malede mandler/nødder, evt. lidt kakao.

* Spørg din datter, om hun selv har en idé til, hvordan vitaminen kan glide ned! Børn har tit nogle meget kreative og overraskende løsningsmodeller.

Forhåbenligt har mit svar gjort dig klogere på emnet “bedste vitaminpiller børn” og givet dig gode fif og inspiration.

Jeg håber I finder en løsning, som fungerer godt for jer.

Kærlig hilsen

Rose

PS

Har du en kommentar til dagens brevkasse – eller et vitamintip, du vil dele – så skriv det gerne.
Hvad er din erfaring med børn og vitaminpiller; glider de ned uden problemer?

Vil du også spørge om noget? Prøv min fredagsbrevkasse – det er gratis!

This Post Has 2 Comments
  1. Husk at de i helsekostbutikker som regl gerne vil give dig en lille pose med smagsprøver med hjem af de forskellige mærker.. så bliver det ikke helt så dyrt! Natur Poteket på Christianshavns torv er feks veludstyret og giver gerne smagsprøver…

  2. Kære Maja, tak for tippet. Det lyder som en god service. Jeg håber at mange andre helsekostbutikker yder samme service. Jeg tror ikke Matas, Apoteket gør – men ved et faktisk ikke – andre som har erfaringer i den retning? Men bor man langt fra en helsekostbutik og/eller køber på nettet, bliver det straks sværere med smagsprøver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back To Top