skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 15 – 2015: Dukke

DUKKE

SPØRGSMÅL

Har fået afvide at Llorens dukken (som by the way er så sød) er uden kemi. Er det nogen der ved om den er go nok? Det er til min datter der fylder 1 år. Det er jo en jungel!

louishvidegaard

 

SVAR

Kære louishvidegaard

Tak for dit spørgsmål om dukker med god kemi.

Jeg kan ikke give dig et præcist svar ang. Llorens, da jeg ikke har kunnet få nærmere oplyst, hvad dukkerne er fremstillet af. Jeg ved dog, at nogle af dem (alle?) er i vinyl (dvs. PVC) uden ftalater. De nævner ikke noget om kemi, bæredygtighed eller økologi på deres hjemmeside, så det har tilsyneladende ikke høj prioritet.

Generelt er en dukke i hård ftalatfri plast fx nyere Barbiedukker og lign. okay. Undgå gamle dukker af den type – reglerne for indhold af ftalater i legetøj var ikke så skrappe før i tiden. Undgå også parfumerede dukker, bl.a. Corolle. Ud over ftalater kan dukker bl.a. indeholde andre blødgørere samt azofarvestoffer. Vær opmærksom på, at produkter af PVC skal afleveres særskilt på genbrugspladsen.

Her er en række gode valg:

 • Götz dukker, set hos naturebaby.dk
 • Carmen Gonzales dukker i hård plast, set hos lillebi.dk
 • Franck & Fischer abedukker, set hos franck-fischer.com
 • Habas økologiske dukker, set hos naturebaby.dk
 • Heidi Hilscher dukker, set hos echtkind.de
 • Käthe Kruse-dukker, bl.a. set hos sofieleg.dk
 • Nanchen stofdukker, set hos renleg.dk
 • Schildkröt dukker, set hos sofieleg.dk
 • Waldorfdukker (“Steinerdukker”) fra f.eks. smilerynker.dk og tusindfryd.mono.net

Jeg vil især fremhæve Götz dukker, som er i meget høj kvalitet. De har også bløde babydukker i økologisk bomuld og vinyl samt anatomisk vellignende badedukker. Du finder dem bl.a. hos naturebaby.dk, hvor du som medlem af Grøn Stue får fast rabat på 10 % på alle varer.

God fornøjelse med at vælge en dukke med god kemi.

Kærligst

Rose

 

 

This Post Has 3 Comments
 1. Hej Rose

  Hvorfor fremhæver du særligt Gøtzdukken? Jeg synes Kathe Kruses dukker er smukkere og i en lige så høj kvalitet og Smilerynkers dukker de smukkeste 🙂 Er det de sundeste?

 2. @Katrine – Käthe Kruse er bestemt også smukke! Jeg synes, at Götz skiller sig ud ved at være god kvalitet og pæne til en ret fair pris, hvor KK er mere eksklusive.
  Klart, hvis man går efter en dukke uden vinyl/plastik, kun i stof, så er Smilerynkers helt fantastiske – og igen, et eksklusivt produkt.
  Kærligst R.

 3. Ok – jeg skulle bare lige være sikker på at det ikke havde noget at gøre med kemi 🙂 tak for svaret!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top