skip to Main Content

Boghjørnet: Harmoniske Unger

Boghjørnet: Harmoniske Unger

Velkommen til Boghjørnet, hvor vi skal se på en dugfrisk udgivelse, som jeg har haft den store ære og glæde at skrive forordet til:

Harmoniske Unger – med kærlighed og nærvær
Mette Carendi
Harmoniske Unger Forlag, 2015

Bogen er på 236 sider og har en vejl. udsalgspris på 299 kr.

Mettes bog er den første bog på dansk om bevidst forældreskab. Jeg anbefaler bogen på det varmeste.

Her kan du læse mit forord til bogen:

“Et sted i denne bog omtaler Mette Schatter Carendi et tigerspring i udviklingen af barnets hjerne og refererer til betegnelsen ”a champagne moment”.
Jeg sad begejstret med den samme frydefulde champagnefølelse, da jeg første gang læste bogen her, som du nu også har valgt at fordybe dig i.
Hjertelig til lykke med dén beslutning!”

Jeg er sikker på, at du med Harmoniske Unger vil få en dybere forståelse af, hvordan du kan give dit barn mere kærlighed og nærvær. Bogen giver dig konkrete og dybe værktøjer til at skabe kærlig tilknytning på dit barns præmisser. Du lærer, hvordan du i hverdagen kan hjælpe dit barn til gradvist større og større selvhjælp. Du vil f.eks. få en dyb forståelse af, hvordan gråd kan hjælpe dit barn til følelsesmæssig selvregulering, både på den korte og lange bane.

Med disse kærlige og nærværende erfaringer i rygsækken vil dit barn som voksen kunne rumme og håndtere sine følelser og leve et autentisk liv med glæde.

Måske har du ikke lige regnet med det, men du får sikkert også et par guldkorn eller ti, der vil give dig indsigt i din egen opvækst og dine egne mønstre. Når du forstår dig selv, forstår du dit barn. Og omvendt!

harmoniske-unger

Bevidst forældreskab er omdrejningspunktet for Harmoniske Unger. Bevidstheden handler om at tage ansvar for det, vi ikke selv har healet. For hvad enten vi vil det eller ej, så havner al vores ubearbejdede bagage før eller siden i vores krop og/eller i vores børn. For celler kommunikerer. Cellerne i din krop har snakket med dine forældres celler. Cellerne i dit barns krop snakker med cellerne i dig. Derfor giver det god mening som bevidste forældre at tage ansvar for det, vi ikke selv har healet.

Men har vi overhovedet brug for dét? Går det ikke meget godt … ? Det er jo et spørgsmål om smag.

Faktum er, at de fleste voksne har umådelig svært ved at håndtere følelser. Når følelserne banker på, tjekker vi ud, stivner, bliver vrede eller kan måske bare ikke mærke noget som helst ud over en generel og diffus meningsløshed. Og så griber vi til dulmeri. For energien bag følelsen kan ikke mutes. Den vil altid have et udtryk. Så vi dulmer med sukker, smøger, spiseforstyrrelser, arbejde, shopping, kaffe, iPads, sex, knokleri, neglebidning osv.

Forældreskab vil, hvad enten vi ønsker det eller ej, bringe os ud i afkroge af os selv, også i tabubelagte følelser som skyld, skam og magtesløshed. De færreste af os er gearede til at håndtere disse følelser hensigtsmæssigt.

Det forunderlige er, at med bevidsthed og ansvar kan disse mønstre transformeres. Det kræver både mod, hjælp, tålmodighed, mavefornemmelse og konkret viden at gå vejen. Som Mette skriver et sted i denne bog:

”Derfor har vi brug for begge! Hjertets stemme (intuitionen) såvel som intellektet (videnskaben). De udelukker ikke hinanden, tværtimod kan de skabe den smukkeste magi sammen.”

Der er ikke tale om et quickfix. For du kan ikke handle dig til indre og ydre fred. Derimod må du skabe et kærligt og åbent rum til dine følelser og sansninger. Derfra kan healing og transformation finde sted. Både i dig og dit barn.

I mit daglige virke med at gøre det nemmere for forældre at skabe naturligt sunde børn oplever jeg med glæde, at mange forældre går op i, hvad vi som familier putter i munden og omgiver os med. Der er så mange nøgler og genveje til glæde og trivsel i hverdagen, når vi begynder at nære det indre og det ydre miljø. Det handler også om søvn, amning, mad, tarmflora, begrænsning af miljøgifte m.m. Derfor har disse emner en naturlig plads i denne fine og på alle måder vigtige bog.

Mette er ærlig, nærværende, velreflekteret og formidler sit stof kompetent med stor respekt og personlig integritet. Det kan hun, fordi hun selv går vejen. Hun deler åbent og sårbart sine udfordringer, løsninger og omveje, så du kan tage genvejene til at støtte dit barn (tilbage) til harmoni.

Bogen er fuld af værdifulde og meget konkrete eksempler og en masse støtte til alle ”hvad nu hvis”-tankerne.

Bevidst forældreskab handler ikke at være perfekt, men om at være … ja, netop; bevidst. Det er en illusion at tro, at det gælder om at komme i mål som perfekt forældre. Der er ikke noget mål. For vejen i sig selv er målet. Så giver det dyb mening at gå vejen med kærlighed og nærvær – og en masse opløftende ”champagne moments” undervejs.”

Her d. 1. maj 2015 får medlemmer på Grøn Stue et eksklusivt uddrag af Harmoniske Unger. Uddraget har dels fokus på nyttig viden om, hvordan tidlige oplevelser kan præge dit barn og dig, samt bæredygtige måder til at håndtere søvnudfordringer hos dit barn.

Du kan købe Harmoniske Unger her.

Forestil dig …

  • at du uden de store anstrengelser ved præcis, hvordan du skal lave en sund og lækker madpakke, som dit barn glæder sig til at skulle spise
  • at du har knækket koden til at få dit barn til at spise flere grøntsager
  • at du aldrig mangler inspiration til, hvad du skal komme på rugbrødet
  • at du bliver bedre til at planlægge dine indkøb og lave store portioner af børnevenlig mad, som du kan have på lager til travle dage

Lyder det som ren ønsketænkning?
Det er det ikke.

Du skal bare opdage, hvordan du sætter det i system, så du ikke igen og igen står der og vifter med to flade med leverpostej, en vindtør gulerod og nogle pølsehorn, der ikke ligefrem strutter af sundhed.

Hent kvit og frit dit uddrag af min e-bog Den Sunde Madpakke.
Så vil du opdage, hvor nemt det er.

Ja tak, giv mig genvejene til sunde madpakker – helt gratis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top