skip to Main Content

Lys i ørerne

Så blev det vintertid. Hvor har jeg dog tidligere i livet tilbragt mange vintre med at være tung i sindet! Trist, uden energi, irritabel og indelukket. Med stort kageforbrug.
Det tog mig mange år at knække koden og endnu flere at gøre noget ved det.

Selv om det handler om noget så simpelt som LYS.

Nogle af os er altså mægtig sensitive over for manglen på lys!
Måske også dig?
Det kan du nemt gøre flere ting ved.


Kom ud! 

Den billigste og mest all-round-løsning er en hardcore prioritering af at komme ud og bevæge dig dagligt i lyset. Nuvel, det kan være svært at få til at rime med et 8-16 job. Men hvis du på nogen måde har mulighed for det, eventuelt med flekstid eller hvad ved jeg, så vil det være en mægtig god investering i dig selv, din sundhed og dit vinterhumør.

Jeg er selv ude mindst en time hver dag, året rundt, uanset vejret, og jeg er helt afhængig af det. Jeg løber/jogger, går tur eller cykler til og fra børnenes skole/børnehave.
Mere fancy behøver det ikke være.

 

 

Foto: Mathilda Yokelin

Foto: Mathilda Yokelin

 

Lys over land

Min anden afhængighed i vinterhalvåret er lysterapi. Min biokemi sukker efter sit daglige lysbad.
Det gør en kæmpe forskel for mit humør, trivsel og energiniveau.

Lysterapi er meget effektivt og har dokumenteret effekt ved vinterdepression.
Terapilyset regulerer døgnrytmen, giver mere energi og øger mængden af serotonin i hjernen.
Serotonin er et signalstof i hjernen.
Høje serotoninniveauer gør det nemmere at holde humøret højt – sådan kort fortalt.

Hvis jeg bruger lysterapi om eftermiddagen, for slet ikke at tale om aftenen, kan jeg ikke falde i søvn … Og jeg er ikke den eneste.


Lys i ørerne

Og nu kommer vi så til det, min nye yndlings-gadget, nemlig “Lys i ørerne” i form af en smart lille dims, som hedder Valkee Human Charger 2 Bright Light Headset.

Den giver mig lys i ørerne, mens jeg laver morgenmad. Det tager kun 12 minutter, og du behøver ikke blive længere …

Valkeen vejer og fylder næsten ingenting og er derfor ultranem at have i lommen og med på rejse.

 

Min erfaring her efter et par ugers brug er, at Valkeen virker lige så godt som en lysterapilampe. Den er bare meget mere praktisk, pænere og handy.

Du kan læse mere på producentens hjemmeside humancharger.com.

Som sædvanlig får jeg ingen procenter eller noget for at linke (det bruger jeg slet ikke her på bloggen) – kun grøn karma.

 

Andre lyse løsninger

Inden jeg fik lys i ørerne, har jeg haft en lysterapilampe som tro følgesvend i vinterhalvåret. Den købte jeg brugt for 500 kr. for en del år siden.
Det er super simpelt. Du tænder lysterapilampen (som har fuldspektret lys) og sidder foran den. Du kan arbejde imens, f.eks. ved computeren, eller bare chille og suge lys.

Jeg har haft min tændt en times tid, men en halv time kan også gøre det.

Du kan også investere i fuldspektrede LED BioLys pærer i dine lamper, set hos sunflux.dk.

 

Hvis du vil vide mere

Vil du gerne have flere tips til gode vaner omkring kost og livsstil, så du kommer gennem vinteren med sundhed, glæde og forårsfornemmelser?
Så vil jeg anbefale dig min e-guide Vital Vinter.

2014-02-05 14.15.21

Forestil dig …

 • at du uden de store anstrengelser ved præcis, hvordan du skal lave en sund og lækker madpakke, som dit barn glæder sig til at skulle spise
 • at du har knækket koden til at få dit barn til at spise flere grøntsager
 • at du aldrig mangler inspiration til, hvad du skal komme på rugbrødet
 • at du bliver bedre til at planlægge dine indkøb og lave store portioner af børnevenlig mad, som du kan have på lager til travle dage

Lyder det som ren ønsketænkning?
Det er det ikke.

Du skal bare opdage, hvordan du sætter det i system, så du ikke igen og igen står der og vifter med to flade med leverpostej, en vindtør gulerod og nogle pølsehorn, der ikke ligefrem strutter af sundhed.

Hent kvit og frit dit uddrag af min e-bog Den Sunde Madpakke.
Så vil du opdage, hvor nemt det er.

Ja tak, giv mig genvejene til sunde madpakker – helt gratis.

This Post Has 6 Comments
 1. Hej Rose. Hvor er det dejligt at høre, at Valkee 2 give en hjælpende hånd i den kolde tid. Vi er stolte over at du har nævnt os i din blog og vi har derfor tilladt os at lave lidt reklame for din side, på vores facebook side, hvor du nævner vores webshop. Vi håber det er fint med dig, ellers må du gerne kontakte os og vi sletter det med det sammen.

  Ha’ en fantastisk uge 🙂

  Med venlig hilsen

  Health-On ApS

  Tina Petersen

 2. Hej Rose

  Det lyder til at være et fantastisk produkt ift. den mørke vintertid, vi går i møde. Måske for godt til at være sandt? Eller kan du selv mærke en forskel?

  Tænkte på, om du har forholdt dig til den kritik, som produktet modtager på denne side: http://earlightswindle.com/ Jeg ved ikke, om man kan stole på indholdet, eftersom afsenderen ikke vil tilkendegive sig selv.

 3. @zannie og @Tanja – tak for jeres kommentarer.
  For mig giver det i denne sammenhæng mening at navigere ud fra de resultater, jeg mærker. Og jeg mærker et klart positivt resultat og ingen bivirkninger. Det minder meget om den effekt, som jeg tidligere fik af min lysterapilampe. Blot et ørepropperne en nemmere løsning for mig.
  Hos mig skurrer det, at man udsender massiv kritik af et produkt uden at give sig til kende. Men det er nok et spørgsmål om smag.
  Kærligst R.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top