skip to Main Content

Engmark is – noget om kartoffelhelte

Kartoffelhelt.

Solhjul.

Nordlys. 

Der er hverken tale om navne på heste eller helsekostbutikker.

Bag de poetiske nordatlantiske navne gemmer sig derimod en udsøgt lille samling ISPINDE fra den jyske producent Engmark is.  

Jeg mødte dem for ganske nylig i Torvehallerne i København, hvor du kan finde dem sommeren over. Mine to piger var med, og efter at have fået lov til at få smagsprøver på vist nok samtlige seks istyper, endte vi med hver sin yndlingsversion.

 

 

engmark is foto

 

 

Som passioneret dessertmager og økofreak var det en glædelig overraskelse at møde innovative ildsjæle, som har kastet sig over at lave gode gedigne ispinde af 100 % ærlige økologiske ingredienser, piftet op med sæsonens urter og øvrige overraskende smagsnoter. 

Det mest overraskende var Kartoffelhelten, som indeholder 19 % kartofler. Isen smager dejlig mildt og slet ikke af kartofler. Den har fået et pift granskud og et lille drys kartoffelaske. Smukt og ultranordisk.

 

 

kartoffelhelt engmark is foto

 

Æstetikken spiller virkelig for Engmark is. Deres is er generelt ret milde i smagen – en tand for anonyme til at få mig helt op og ringe, men det er et spørgsmål om personlig smag.

Isen er behagelig i konsistens, og så elsker jeg, at den er afdæmpet sød, altså uden det hvinende søde bedøvende sukkerchok, som kendetegner de fleste ispinde på markedet.

Ingredienslisten er herlig! Jerseymælk, jersey-dobbeltfløde, håndudslåede æg fra nabogården (yes!) og andre skønheder, naturligvis økologisk og så vidt muligt lokalt hele vejen igennem. 

Produktionen tænkes meget bæredygtig, lokal og sæsonbetonet. Der er f.eks. kun jordbæris til salg, når jordbærrene strutter på de lokale marker.

 

 

2014-08-08 18.44.09-2

 

 

Her kan du se min yndlings; den allersmukkeste, nemlig mynte-is med morgenfrue og kornblomst.

Indtil videre kan du købe Engmark is i Torvehallerne (midt mellem de to haller) og direkte hos producenten i Give. Du kan følge Engmark is og deres spændende nyskabelser her på facebook.

Jeg har aldrig økonomiske interesser, får ingen procenter osv. i forhold til de produkter, jeg anbefaler – kun grøn karma.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top