skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 24 – 2014

SPØRGSMÅL

Hej Rose,

Jeg har i desperation brug vingummi/vitamin bamserne fra zoo kids til mine børn, da de nægter alle andre børnevitaminer. Vi har prøver spektro kids, bamse bomstærk, omnikids samt Livol. Og ingen kan de lide. Nu har jeg så læst bag på vi voksnes spektro vitaminer (kapsel med pulver i) at de må bruges til børn over 1 år. Jeg har endnu ikke turdet prøve, da jeg tænker de får ret høje koncentrationer sammenlignet med indholdet i børnevitaminer. Hvad tænker du?

Jeg giver dem olieshots, probiotika, samt d-pearls og det går fint.  

Mvh. Iben

 

SVAR

Kære Iben

Tak for dit spørgsmål om vitaminpiller til børn. Det er jo super fint, at de får sunde olier, probiotika og D-vitamin. Nu ved jeg jo ikke, hvad du putter i dine olieshots, men ellers vil jeg varmt anbefale Omega-3 fiskeolie fra Nordic Naturals (jeg får ikke procenter for at anbefale den – blot er den mit primære valg).

Jeg tænker, at du kunne prøve med den nye Omnimini, som smager og opleves anderledes end den gamle. Du kan prøve at blende den med i en smoothie. Det giver jeg hver morgen til min meget smagssensitive datter på 5 år, og hun spiser det med stor fornøjelse. 

Du skriver ”Spektro vitaminer”, jeg går ud fra, at det er den, som bare hedder Spektro. Når jeg ikke ved noget om dine børn, f.eks. hvor gamle de er, hvad de vejer, kost m.m. kan jeg ikke svare præcist på det. Du er velkommen til at blive en del af Grøn Stue og få individuel vejledning af mig inde på forum. På Grøn Stue finder du også min e-guide ”Vitaminer og Mineraler til Børn” og min guide om Kosttilskud for enhver smag.

En anden mulighed er flydende børnevitaminer. Salus Kindervital fra Floradix er velsmagende og i god kvalitet, men det mangler desværre en række vitaminer og mineraler, og indholdet på dem, som er i, er ikke særlig højt. Mivi Total fra Anjo er en flydende multivitamin til voksne. Nogle af indholdsstofferne er lige høje nok til små børn, men du kan godt give 1 dagsdosis til børn fra 7 år. Bemærk, at der ikke er jern i Mivi Total.

En anden tilsvarende mulighed er Matas Børnevitamin eller diverse børnevitaminer fra apoteket eller supermarkedet. Desværre indeholder disse almindelig børnevitaminer slet ikke magnesium, så det skal gives ekstra ved siden af. 

Jeg anbefaler ikke længere Bamse Bomstærk, da den nye version indeholder det kunstige sødestof steviol glycosid.

Endelig vil jeg sige, at “vingummivitaminerne” er bedre end ingenting.  

Kærligst
R

 

Forestil dig …

  • at du uden de store anstrengelser ved præcis, hvordan du skal lave en sund og lækker madpakke, som dit barn glæder sig til at skulle spise
  • at du har knækket koden til at få dit barn til at spise flere grøntsager
  • at du aldrig mangler inspiration til, hvad du skal komme på rugbrødet
  • at du bliver bedre til at planlægge dine indkøb og lave store portioner af børnevenlig mad, som du kan have på lager til travle dage

Lyder det som ren ønsketænkning?
Det er det ikke.

Du skal bare opdage, hvordan du sætter det i system, så du ikke igen og igen står der og vifter med to flade med leverpostej, en vindtør gulerod og nogle pølsehorn, der ikke ligefrem strutter af sundhed.

Hent kvit og frit dit uddrag af min e-bog Den Sunde Madpakke.
Så vil du opdage, hvor nemt det er.

Ja tak, giv mig genvejene til sunde madpakker – helt gratis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top