skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 7 – 2014

SPØRGSMÅL

Hej Rose, har brug for dit råd.

Jeg har din bog som jeg er rigtig glad for, og min pige på nu 7,5 mdr er glad for mad. Men kun blendet, eller til nøds grov blendet. Hun putter aldrig selv mad i munden.

Jeg har efterhånden prøvet med lidt af hvert, agurk, avocado, clementin. Hun vil gerne sutte på det når jeg holder, men hun vil ikke selv putte noget i munden.

Hun får altid lov til at sidde med maden i hænderne og smatte rundt. Hvis jeg fører hendes hænder op til munden bliver hun gal. Hvad skal jeg gøre?

M

 

 

SVAR

Kære M

Tak for dit spørgsmål om babymad. Det glæder mig at høre, at du er glad for min bog BABY – 100% naturlig uden tilsætning.

Ja, børn er jo herligt uforudsigelige. Nogle babyer vil kun have fingermad, nogle vil kun have mos og grød, og andre trives med lidt af hvert.

Det er nu engang det enkelte barns præference, og det kan man ikke altid lave om på. Og det skal man nok heller ikke.
Jeg går i hvert fald ikke ind for tvang.

Min yngste datter var præcis som du beskriver din; hun gad på ingen måde fingermad (også kaldet BLW eller baby led weaning).

Det er udmærket, at du bliver ved med at tilbyde hende fingermad. Nogle børn har jo brug for at blive præsenteret for noget nyt MANGE gange, før de bliver fortrolige med det.

Af og til ændrer det sig pludseligt, uden at man rigtig kan forklare hvorfor.

Du kan sagtens give hende fuldt ud fin og god mad i form af skemad. Så ernæringsmæssigt er det ikke problematisk.
Hendes motorik kan også blive stimuleret på anden vis. Og det er på alle måder fint, at hun “sidder med maden i hænderne og smatter rundt”.

For en sikkerheds skyld kan du snakke med din sundhedsplejerske næste gang hun kommer på besøg og spørge, om hun kan teste/observere din datters motorik.

Kærlig hilsen

Rose

 

Forestil dig …

  • at du uden de store anstrengelser ved præcis, hvordan du skal lave en sund og lækker madpakke, som dit barn glæder sig til at skulle spise
  • at du har knækket koden til at få dit barn til at spise flere grøntsager
  • at du aldrig mangler inspiration til, hvad du skal komme på rugbrødet
  • at du bliver bedre til at planlægge dine indkøb og lave store portioner af børnevenlig mad, som du kan have på lager til travle dage

Lyder det som ren ønsketænkning?
Det er det ikke.

Du skal bare opdage, hvordan du sætter det i system, så du ikke igen og igen står der og vifter med to flade med leverpostej, en vindtør gulerod og nogle pølsehorn, der ikke ligefrem strutter af sundhed.

Hent kvit og frit dit uddrag af min e-bog Den Sunde Madpakke.
Så vil du opdage, hvor nemt det er.

Ja tak, giv mig genvejene til sunde madpakker – helt gratis.

This Post Has One Comment
  1. Hej M! Mit barn ville først selv putte mad i munden ved 1-årsalderen og blev også rasende hvis jeg prøvede at hjælpe med at føre håndrn op til munden. Hun skal nok få det lært. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top