skip to Main Content

Onsdags-urten: Tusindfryd

Enhver græsplæne med respekt for sig selv har tusindfryd, også kaldet bellis perennis.


Indtil for ganske nylig vidste jeg slet ikke, at tusindfryd kunne spises. Jeg troede kun, at den kunne bruges til fryd for øjet, til at binde småbitte kranse og få afklaret livets store spørgsmål, så som “han elsker mig – han elsker mig ikke – han elsker mig osv….”

Og der skal nok mange tusindfryd til at mætte en lille familie, og nogen stor gastronomisk oplevelse vil det næppe blive, selv om hele planten faktisk kan spises. Næh, humlen ved tusindfryd er, at blomsten er så pæn! Den kan bruges som pynt på desserter som frugtsalat og pandekager, kager med chokoladeovertræk, salater og drinks.

Efter sigende kan blomsterhovederne syltes og give et pift af forår en mørk og tung vinterdag, lige som de kan tørres og bruges i urte-te-mix. Teen skulle være god som slimløsende middel og smagen mild.


Eller hvad med et spejlæg med blomstrende topping?

Jeg fandt dette yderst appetitlige foto på i Idégryden hos Nordisk Køkken hos Food of LIFE, som hører under Københavns Universitet. Det er en meget inspirerende åben blog, hvor enhver kan komme med opskrifter og indspark til det nordiske køkken – NOMA for folket, så at sige.
Bloggen vrimler med tang og spiselige urter, men også med kålrabi og øllebrød i nye fortolkninger. Den er en ren tusind-fryd at læse!

PS. Vidste du, at du hver dag får tips, links og inspiration fra mig inde på min facebookside? Og du kan stadig vinde min bog BABY derinde. Du finder konkurrencen her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top