skip to Main Content

Onsdags-urten: Tusindfryd

Enhver græsplæne med respekt for sig selv har tusindfryd, også kaldet bellis perennis. Indtil for ganske nylig vidste jeg slet ikke, at tusindfryd kunne spises. Jeg troede kun, at den kunne bruges til fryd for øjet, til at binde småbitte kranse og få afklaret livets store spørgsmål, så som “han elsker mig – han elsker mig ikke – han elsker mig osv….”

Og der skal nok mange tusindfryd til at mætte en lille familie, og nogen stor gastronomisk oplevelse vil det næppe blive, selv om hele planten faktisk kan spises. Næh, humlen ved tusindfryd er, at blomsten er så pæn! Den kan bruges som pynt på desserter som frugtsalat og pandekager, kager med chokoladeovertræk, salater og drinks.

Efter sigende kan blomsterhovederne syltes og give et pift af forår en mørk og tung vinterdag, lige som de kan tørres og bruges i urte-te-mix. Teen skulle være god som slimløsende middel og smagen mild. Eller hvad med et spejlæg med blomstrende topping?

Forestil dig …

  • at du uden de store anstrengelser ved præcis, hvordan du skal lave en sund og lækker madpakke, som dit barn glæder sig til at skulle spise
  • at du har knækket koden til at få dit barn til at spise flere grøntsager
  • at du aldrig mangler inspiration til, hvad du skal komme på rugbrødet
  • at du bliver bedre til at planlægge dine indkøb og lave store portioner af børnevenlig mad, som du kan have på lager til travle dage

Lyder det som ren ønsketænkning?
Det er det ikke.

Du skal bare opdage, hvordan du sætter det i system, så du ikke igen og igen står der og vifter med to flade med leverpostej, en vindtør gulerod og nogle pølsehorn, der ikke ligefrem strutter af sundhed.

Hent kvit og frit dit uddrag af min e-bog Den Sunde Madpakke.
Så vil du opdage, hvor nemt det er.

Ja tak, giv mig genvejene til sunde madpakker – helt gratis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top