skip to Main Content

Nem grøn aftensmad

Vi spiser altid vegetarisk til aftensmad herhjemme, undtagen når min kæreste ikke er hjemme, så kan det ske, at der kommer fisk på bordet.

Jeg ved, at mange synes det er svært at finde på en grøn menu, som er nem at lave, som mætter, indeholder protein og som alle i familien kan li’. Det synes jeg egentlig ikke, men vi er også madnørder derhjemme – alligevel kan vi også falde i gentagelses-fælden og lave de samme retter lidt for ofte.

Her er et bud på en grøn menu.

Pandegrønt og ristede kikærter

Jeg havde kogt en stor baljefuld kikærter forleden. Jeg tog en portion fra, som jeg bredte ud på en bageplade med bagepapir (man kunne også bruge et stort ovnfast fad), blandede med lidt olivenolie og salt, og ristede cirka 20 minutter ved cirka 200 grader. Det smager så lækkert, især når kikærterne er friskkogte, de bliver lidt tørre af ristningen, når de har været frosne. Man kan variere med f.eks. stødt chili.

Dertil årstidens farverige grønt, lynstegt på panden og tilsat fintsnittet ramsløg lige til sidst. Jeg valgte asparges, som jeg delte på langs, rød peber i strimler og pastinak i meget tynde skrå skiver. Jeg lynstegte grøntsagerne én type ad gangen og smagte til med friskdrejet peber og lidt tamari (japansk sojasovs).

Menuen krævede noget saftigt – det blev hytteost. Man kan evt. godt spise groft brød, knækbrød eller ris til. Man kunne også have tilsat kokosmælk eller mælk til grøntsagerne for at gøre dem lidt cremede. Jeg har kun krydret dem let for at den fine ramsløgsmag kunne træde i karaktér. Det var måske lige lovlig stegt og bagt, der kunne god have været noget råt til – men pyt nu med det.

Min yngste datter Mirjam på knap to år kunne godt få kikærterne galt i halsen, så jeg tog nogle fra til hende inden ristningen. Hun ville imidlertid hellere have hummus med ramsløg. Det mærkelige barn spiser, som vinden blæser, fuldstændig uforudsigeligt og meget periodisk. Min store datter Mia spiser til gengæld stort set ALT.

Somme tider tager jeg en håndfuld grøntsager fra, når vi andre får råkost eller stegte grøntsager, og laver dem til en lynhurtig suppe til lille Mirjam. Det tager ikke mange minutter med en lille gryde og en stavblender. Måske er man heldig, at der ryger lidt grøntsager ned på den konto.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top