skip to Main Content

Toppen af morgenmaden

Hver morgen spiser jeg den samme morgenmad.
Det lyder måske kedeligt, men jeg elsker min morgenmad.
Den gør mig mæt til hen på formiddagen, uden at jeg bliver tung i energien og maven.

Toppingknas

Basen er en hindbærsmoothie:
1 del frosne havtornbær (købes i Sverige. De er sprængfyldte med C-vitamin og smager hvinende surt)
2 dele frosne brombær
3 dele frosne hindbær
– i alt cirka 100 gram bær. Vælg dine yndlingsbær!
1 spsk hampeprotein
1 spsk valleprotein

– man kan undlade proteinpulveret eller vælge andre typer. Men det afbalancerer smoothien godt og mætter. Alternativt kan man spise et æg til morgen også.
1/2 tsk kanel
En lille bid af en glinsende fed vanillestang.
1/2 tsk hybenpulver
2 dl plantedrik, gerne flere typer.

– enten hjemmelavet eller færdigkøbt. Min yndlings er hjemmelavet hampedrik og mandeldrik på karton. Måske lidt acido.
1/3 til 1/2 banan
1 spsk Udo’s Choice Ultimate Oil Blend
– andre gode olier kan også bruges, for eksempel hørfrøolie.

Det hele blendes med max vrum. Jeg plejer at gøre de forskellige pulver og krydderier klar om aftenen, så det går nemt om morgenen. Smoothien er tyk, ret kold og spises med ske. Man kan bruge optøede bær, hvis man ikke kan lide det så koldt.
Og så kommer det bedste; rå toppingknas!

Rå toppingknas til smoothie
Lidt bygflager
Lidt kokosflager
Lidt
gojibær
– jeg har linket til dér, hvor jeg har fundet dem billigst økologisk.
Lidt Raw Boghvede Crunch fra Renée Voltaire
– et skønt boghvedeknas uden tilsat sukker, koncept fra en svensk helseguru. Jeg opblander det med lidt hjemmeristet hel boghvede for at ‘strække’ det lidt længere.

Drys topping over og nyd straks.

Hvad spiser du til morgenmad?

This Post Has 6 Comments
 1. Mmmmmmmmmmmmmmmm den skal prøves 🙂

  Vi har en morgenplan, der skifter efter årstider, men som lige nu ser sådan her ud:

  Mandag: Smoothie: Her veksles melle., blåbær, hindbær, solbær og brombær – vi tilsætter ofte citronskal der gør den ret raffineret og frisk og beregner en lille banan til hver eller 1/2 stor per mand. Bruger også 1 spsk. Udos Choice og 1 spsk. valleprotein per person. Kan bedst lide at bær og banan er frosne ved blendning 🙂 Vi skifter mellem soyamælk, rismælk og mandelmælk – youghurt giver ikke det samme synes jeg …

  Tirsdag: Grovvalsede havregryn med olie, sesamkerner, hørfrø, solsikkekerner, mandler og enten rosiner, gojibær, dadler, svesker … Altid et drys bær henover og det står i blød natten over … Her får vi konælk til.

  Onsdag:Grød lavet på hirse, vanillestang, lidt knust brændenælde. Serveret med abrikoser og bær og olie

  Torsdag: Carl vælger fra mandag-onsdagsmenuen men så skiftes bær ud på smoothien eller gryn ud fra grøden 🙂

  Fredag: Bananpandekager lavet med boghvedemel, qionoa, banan, kokosolie, kardemomme og æg serveret med alt fra peanutbutter og mandelsmør til bærkompot, mørk pålægschokolade og god skæreost.

  Weekend: Som regel noget med æg 🙂 Enten scrambled eggs med hjemmelavede hvide bønner i tomatsauce, hårdkogt æg med hårdtristet hjemmelavet rugbrød og theses 0,1 youghurt eller skyr …. Har vi lyst friskbagte morgenboller med pålæg. ALTID friskpresset appelsinjuice 🙂

  Hvad gør hampprotein ift. valleprotein – her bruger vi nemlig kun valle – men nu bliver jeg nysgerrig … Og kan man nøjes med 1 spiseskefuld protein per mand? Jeg synes nemlig det mætter så meget …

  Kh.

 2. Min morgenmad ligner skræmmende meget din – minus svensk helseguru-knas (endnu) 🙂 Og så er jeg endnu ikke hoppet på hampeprodukterne! Men det lyder sundt og lækkert!

 3. Hvor ser det lækkert ud
  og Katrine jeg er imponeret over din morgenmads plan

  Min er ret simpel
  Tirsdag, torsdag og fredag( arbejdsdage)
  omelet med grøntsager fra aftensmaden
  mandag, onsdag og (evt lørdag) ( fridage)
  ymer/skyr med bær af en eller anden slags evt nødder ( men da de ofte indgår i snacks holder jeg lidt igen med dem.

  Søndag og evt lørdag- nybagte speltboller,crosseinter, grove pandekager der har stået i blød eller andet grynbaseret.

  Om sommeren spiser jeg ikke helt så meget æg- der kan det godt være en god tallerken med lidt ost, frugt, grøntsager og lidt knækbrød der ryger ned.
  og jeg drikker ofte smothies med bær fra haven- min ynglings over alle er med mandelmælk , hindbær/blåbær og banan – evt valleprotein eller en klump skyr
  jeg bruger aldrig ris eller soja da jeg synes de giver mit blodsukker for meget ballade.

 4. @ Iben – god idé med skyr som proteinfaktor!
  Bær fra haven…. nam nam…. vi har ingen bær i haven (endnu).

  @ Hanne/Katrine – jeg er blevet ret glad for hampeprodukterne på det seneste. Hampeproteinpulveret giver en god variation til vallepulveret. Jeg synes ikke risprotein smager godt og ærteprotein er simpelthen fælt, hvis nogen spørger mig.
  De afskallede frø blender jeg med vand, en nip vanille og 1 tsk agave, det smager virkelig godt.
  Hamp giver både protein og vigtige fedtsyrer, og smagen er fino.
  Jeg synes bare man skal mærke efter hvor meget protein man har brug for i smoothien, det er meget individuelt og kan også svinge for den enkelte. Jeg har brug for meget – sikkert fordi jeg spiser vegetarisk, bortset fra lidt fisk i ny og næ.

  Og varieret morgenplan, imponerende! Hjemme hos os består variationen i, at vi hver især spiser noget forskelligt (ha-ha); lillepigen spiser gojigrød, og vi tre andre spiser hver sin smoothie. Lidt besværligt måske, men sådan er det.

 5. Dejligt med inspiration til lækker morgenmad. Og imponerende med en hel ugeplan, Katrine.

  Jeg varierer det i perioder. Om sommeren står den oftest på smoothies meget i stil med din Rose.

  Om vinteren svælger jeg mig i citrusfrugter – især grape. Derfor består min vintermorgenmad ofte af et par skefulde skyr/græsk yoghurt toppet med et æble skåret i små stykker, en grape – kød og saft, hakkede mandler og valnødder, knuste hørfrø og sesamfrø og til sidst lidt rå kakaonips.

  Det varieres lidt med andre nødder, acaipulver, mango, kiwi, div. flager osv.

  Det er helt klart den type morgenmad, som min krop får det bedst af. Jeg nyder også i weekenden at bage grovboller eller havregrødspandekager, men så starter jeg altid med lidt udskåret frugt eller en let smoothie. Ellers får jeg bare ikke samme energi og gode følelse i kroppen.

  Jeg har ikke prøvet at spise min smoothie, som du gør Rose, men det måtte jeg prøve i morges. Det passede også perfekt med at jeg netop har købt boghvedecrunch fra Voltaire.
  Og det var rigtig godt, så jeg siger tak for tippet. Jeg bruger dog ikke proteinpulver, men brugte i stedet Skyr og lidt rugflager for ekstra mæthed.

 6. Kakaonibs på morgenmaden – lyder meget tillokkende for en chokofreak som mig. Det ville nok lynhurtigt blive en meget fast vane. Så måske jeg skulle holde mig på måtten….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top