skip to Main Content

Ikke rør’ ved dén rosin….

Jeg har fået en ny last; økologiske grønne rosiner.
De smager næsten lige som Syrlinger – min barndoms yndlingsvingummi – bare bedre.
Søde, syrlige, seje, bløde. De er lidt større end almindelig mørke rosiner, absolut ikke tørre og meget smukke i salater (meget pænere end på mit ubehjælpsomme foto).
Absolut min nye yndlingsrosin.
Køb dem f.eks. hos helsebasen.dk
Hvad er din yndlingsrosin?

PS. Husk at børn under 3 år max. må få 50 g rosiner om ugen, enten på én gang eller fordelt over små portioner. Det svarer cirka til fire mini-pakker. Det er faktisk ikke særlig meget. Rosiner kan indeholde den kræftfremkaldende svampegift ochratoksin A. Andre typer tørret frugt har ikke den slags problemer.

This Post Has 5 Comments
 1. Ja de er dejlig de grønne.
  Jeg kan egetlig også godt lide de skriggule sultanas- men de er desværre ikke særlig øko.
  I Stockholm prøvede jeg de mest fantastiske rosa chilenske rosiner- men dem har jeg aldrig set i DK.
  God Nytår.

  1. Ja jeg har heller ikke fundet de gule økologisk – har vist ikke engang smagt dem ordentligt – men flotte er de.
   Og rosa rosiner, nu har jeg aldrig hørt magen, det lyder både smukt og velsmagende (var de øko?).
   Nogle gange kunne jeg godt ønske, at vi havde mere nysgerrighed på påvarerne her i lille Danevang, så der var basis for virkelig velassorterede supermarkeder, og ikke bare det samme standardudvalg, uanset om du er i Ålborg eller Gedser.

  1. Saluhaller….. åh, det vidste jeg ikke var udbredt i Sverige – det burde vi have herhjemme!
   Altså sådan et indendørs torvemarked med fødevarer og blomster?
   Jeg mindes dem i Italien og Portugal jeg har besøgt, jeg kunne snuse rundt i timevis. Dagevis. Tydeligst husker jeg en frugthandler på et marked i Rom som solgte SKOVjordbær i bakker til svimlende priser. Og ostene……Suk, suk…..

 2. Jep – den er bare så fantastisk.
  VI brugte timer derinde med at kigge på underlige tørrede ting- flotte fisk- mærkelig retter fra hele verden. Udenfor havde de kæmpe boder med nyhøstede hindbær, blåbær og enorme kasser med kantareller til penge vi aldrig ser dem til herhjemme.
  Min søster overvejde at slæbe en kasse med hjem- men kom så til at tænke på at der næppe var plads i toget 😉 så vi nøjes med en bærepose hver.

  Men du har ret vi trænger til torve herhjemme igen jeg har også slæbt de flotteste asparges i alle mulige farve hjem fra Rom i slutninge af marts en gang,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back To Top