skip to Main Content

Nyeste viden om hormonforstyrrende stoffer

I oktober 2015 var jeg til den årlige Infodag afholdt af Center for Hormonforstyrrende Stoffer.

Her præsenterede danske forskere de allernyeste forskningsresultater inden for hormonforstyrrende stoffer.

Jeg er meget passioneret omkring emnet!
Jeg har gjort mit bedste for at hive de vigtigste pointer ud og formidle dem på en måde, så det giver mening for dig i din hverdag.

 

2015-studie

 

What’s up?

I år var der fokus på mange forskellige typer stoffer; ftalater, pesticider, UV-filtre, parabener, dioxiner m.m.

Den nyeste forskning understreger, hvor vigtigt det er at være særligt opmærksom i tiden op til en graviditet samt under hele graviditeten, særligt det første trimester. Stadig mere forskning viser, at tidlig udsættelse for skadelig kemi i fostertilstanden kan lægge kimen til både umiddelbare skader på hjerneudvikling samt livsstilssygdomme, der først viser sig senere i livet.

Det var også tydeligt, at vi ved meget lidt om, hvordan forskellige kemikalier påvirker os, når de er til stede på samme tid og når vi optager dem gennem både indånding, hud og det, vi spiser og drikker. Meget tyder dog på, at stofferne kan fremprovokere hinandens skadelige effekter.

Et helt nyt studie viser, at vi optager meget mere kemi gennem huden fra luften end vi hidtil har troet.

Alt i alt bliver jeg meget bekræftet i og mindet om, hvor vigtigt det er at være opmærksom på hormonforstyrrende stoffer i min hverdag. Jeg har fokus på det i både mine bøger og i mine e-guides, som du alle sammen finder inde på mit online univers Grøn Stue.

Så … der er masser af spændende nyt at fortælle om!

kemimix

Men hvorfor skal jeg vide alt det?

Jeg har efterhånden oplevet virkelig mange gange, at en af mine opgaver er at være tidligt ude med at formidle vigtig viden.
Det kan tage årevis, før forskningsresultater fører til officielle anbefalinger og lovgivning.

Jeg oplevede bl.a., at en del af mine anbefalinger i min bog BABY, som udkom i 2011, blev implementeret i Sundhedsstyrelsens opdaterede anbefalinger om spædbarnsernæring i 2015.

Allerede i 2011 begyndte jeg at fraråde tun til børn pga. indholdet af kviksølv. Det blev officiel anbefaling fra Fødevarestyrelsen i 2015.

Tilbage i 2011 begyndte jeg at advare kraftigt mod fluorstoffer i bl.a. overtøj og mademballage. Det er der først nu ved at komme opmærksomhed omkring, men stadig ingen lovgivning.

Så hvis din smag er til at handle, når det er tydeligt, at det er klogt at tage sine forholdsregler, ja så vil du få meget inspiration og nyttig viden fra dette tema.
Du vil med garanti blive klogere og få nye informationer, som du ikke kendte i forvejen.

Temaet hjælper dig også til at blive tryggere i dine valg og beslutninger, så du ikke føler dig såkaldt “hysterisk”, men bare … klog og på forkant med udviklingen.

 

nyeste viden om hormonforstyrrende stoffer

 

Sådan får du det serveret…

Temaet består af en lydfil og en video. Lydsporet er det samme. Varigheden er ca. 1 time.

 

Sådan får du fat i guiden …

NYESTE VIDEN OM HORMONFORSTYRRENDE STOFFER ligger i mit onlineunivers Grøn Stue.

Som medlem af Grøn Stue får du adgang til NYESTE VIDEN OM HORMONFORSTYRRENDE STOFFER og alle mine andre e-guides, e-bøger og ca. 150 opskrifter til en samlet værdi over 7.500,00 kroner.

Samtidig får du adgang til en lang række favorable faste rabatter på alverdens økologiske varer.
Det koster kun fra under 5 kroner om dagen at være medlem af Grøn Stue.

Jeg forkæler også alle mine omkring 600 medlemmer med ubegrænset adgang til personlig rådgivning fra mit fagteam og jeg på medlemssiderne.

Ja, tak!

Jeg vil gerne være medlem af GRØN STUE

Er du blevet nysgerrig, men vil gerne vide mere om GRØN STUE?
Så klik her og læs mere!

Back To Top