skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 4 – 2015

SPØRGSMÅL

Hej

Jeg har en datter på 5 måneder, som jeg fuldammer. Har netop købt din bog – da hun aldrig har fået andet end mit mælk(ikk engang kogt vand) er jeg lidt bekymret for at starte op med grød/mos..Jeg har købt ind til at følge din madplan til punkt og prikke .. Men kommer nu i tvivl om, hvorfor Aurion grød bliver anbefalet fremfor at lave grøden selv fra bunden?

Jeg har ikk tænkt mig at starte på grød før hun er mindst 6 måneder, så håber på svar inden da. 

 

SVAR

Kære C

Tak for dit spørgsmål ang. babymad.
Det glæder mig at høre, at min bog BABY er en praktisk hjælp til babys første mad – tak for det.
 
Det er fint at lave grøden selv fra bunden. Det er faktisk også det, som du gør med Aurions forskellige Den Første Grød, som er anderledes end almindeligt grødpulver, vællingpulver m.m.

Den Første Grød består udelukkende af korn, som er langtidsristet, hvorved det smager lidt sødere og nemmere fordøjes. Derved er det et hak bedre end at koge grøden blot på mel. Den Første Grød koges i en gryde og kan med fordel iblødsættes inden kogning. Det bliver ikke mere hjemmelavet eller ”fra bunden” – med mindre du selv kværner og langtidsrister dit mel, men det er vist at skyde myg med elefanter.

Husk, at dampede milde grøntsager er det letteste at fordøje. Grød kan fint indgå i babys måltider, men bør ikke serveres i for store mængder, da det kan give forstoppelse. Det gælder om at variere i forhold til babys alder. Det kan du læse meget mere om i BABY.

God fornøjelse med babymaden!

Kærligst

Rose

PS
Jeg kan godt forstå, at du gerne vil have et hurtigt svar. I så fald anbefaler jeg, at du bliver medlem af Grøn Stue. Der kan du få et grundigt personligt svar fra mig inden for 1-2 hverdage og dermed maks. tryghed.
Min fredagsbrevkasse er meget efterspurgt. Jeg giver et uddybende svar på ét spørgsmål hver uge året rundt, undtagen i december, hvor bloggen er optaget af Den Økologiske Julekalender. Den aktuelle ventetid er 10 uger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top