skip to Main Content

Sidste udkald: Stop pigeomskæring

Nu spammer jeg måske lidt, rent undtagelsesvis.
Men jeg gør det i en god sags tjeneste. Nemlig UNICEF’s kampagne “Stop Pigeomskæring”.

Det handler om piger i Afrika. Ikke dine og mine piger, nej – men det er piger nøjagtig som alle andre små kvinder in spe. Nu skal du møde en af dem – en rollemodel for UNICEF’s kampagne.

Meaza Garedu bor i Etiopien og er 14 år gammel. Da hun var 10 år, blev hun omskåret. I dag kæmper hun en brav kamp for at forhindre, at andre små piger skal lide samme overlast.

Pigeomskæring sker uden bedøvelse og oftest med en sløv kniv eller barberblad. Risikoen for komplikationer er stor. Pigerne får varige mén af indgrebet; det bliver smertefuldt at tisse, have menstruation og sex. For livet.
Meaza fortæller til UNICEF:

“I min landsby er der en lille pige, som undgik omskæring, fordi jeg tog en snak med hendes forældre. Jeg fortalte dem, hvor fysisk skadet og traumatiseret, jeg er blevet, og at jeg ikke længere stoler på mine forældre. Derfor besluttede de, at deres datter ikke skulle gå igennem det samme,” fortæller hun.

 

963961_10151645376120102_542261709_o

 

I forrige uge døde en pige på 13 år fra Egypten pga. blodtab efter en omskæring (se evt. denne artikel). Pigeomskæring ikke religiøst betinget. Det er derimod en barbarisk tradition, som kan og må stoppes.

Men hvordan?! Jo, det kan man gennem oplysning! UNICEF fortæller:

“Mange ved nemlig ikke, hvor skadeligt pigeomskæring er, men når de finder ud af det, sker der en langsom holdnings- og kulturændring.
På fem år har omkring 10.000 landsbysamfund i 15 afrikanske lande erklæret sig imod pigeomskæring. Så holdninger KAN flytte sig!

Oplysningen foregår bl.a. gennem tegninger og plakater som denne her, da mange ikke kan læse.”

 

919533_10151621543885102_1601932786_o

Jeg er erhvervssponsor for UNICEF og har derudover starten en ekstraordinær indsamling specifikt for deres aktuelle kampagne mod pigeomskæring.

Min indsamling slutter i dag. Mit mål er at kunne give 6.500 kr. til formålet. Det vil ærgre mig, hvis vi ikke når målet. Så jeg har brug for din hjælp!

JA, JEG VIL GERNE HJÆLPE MED AT STOPPE PIGEOMSKÆRING NU!

Mindste mulige beløb er 50 kr. Og de har også ret!!

Hvis du donerer mindst 100 kr., får du samtidig mulighed for at vinde min bog BABY. Der er tre eksemplarer på højkant, hver til en værdi af 300 kr. + porto. Vinderchancerne er RET gode!

babycover_tilweb

Men som sagt; det er sidste chance i dag. Tak for din støtte!!! 

PS. Tak for at dele dette indlæg! Brug knapperne her, det er nemt:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top