skip to Main Content

Havtorn på vej til …

En gavepose med havtornlækkerier fra Puregreen er på vej til Merete P. 

Det var random.org, der – som altid – bestemte. Herfra siger vi til lykke og bon appetit!
Samt et rungende TAK til Puregreen.dk for den fine gave – og for at være pionér med spændende og nye sunde sager, som ikke har rejst den halve jordklode rundt først.

 

2245_havtornmarmelade
Man kan i øvrigt nu købe frosne rå havtornbær hos nemlig.com. De er dog ikke økologiske – så skal man til Sverige og hamstre de små orange C-vitaminbomber.
Jeg fik for øvrigt et godt havtorntip fra en læser på Roskildeegnen. Hun skriver:

“Jeg så din lækre give-away med havtorn og vil lige kvittere for alt din vidensdeling herinde på din blog med et tip til et fantastisk havtornssted.

Det findes i Hedeland, lige uden for Roskilde. Hvis man ankommer fra syd og parkerer på den store parkeringsplads, skal man bare følge den offentlige grussti mod det rekreative område (som også er dejligt)

Langs denne sti vokser der havtornskrat på begge sider over hundrede meter. De har helt overtaget denne strækning og da jeg opdagede dem dette efterår, var der helt gråt-orange. Se evt. også mit blogindlæg fra sidste september her.

God plukkelyst – måske mødes vi over grenene. Man må gerne plukke, men ikke klippe dog … “

Tak – det lyder fantastisk! Der er også masser af havtorn ved Ishøj Strandpark (bag Arken). Og mange andre steder langs de danske kyster; kender du et sted, så skriv meget gerne en kommentar lige her neden under. Jeg kunne f.eks. godt bruge et insiderfif til havtornmekka i Humlebæk og omegn …

havtorn eget

This Post Has 4 Comments
 1. Jeg takker for den dejlige pakke med havtorn-herligheder der netop er ankommet i dag:-) Har siddet og nydt en havtornsnitte mens jeg surfede lidt på nettet og nu vil jeg overveje hvordan jeg skal prøve/bruge nogle af de andre spændende ting. Indtil videre et dejligt bekendtskab med havtorn:-)
  Tak igen, mvh Merete. 🙂

 2. Hej Rose
  Tak for omtalen af havtorn på min blog. Jeg kan se, at du efterlyser havtorn i dit eget lokalområde. Hvis du går ind på http://www.fugleognatur.dk/vispaakort.aspx og søger på havtorn, får du et fint Danmarkskort med indrapporterede steder, og der findes faktisk havtorn både i Humlebæk og Nivå strandpark. Så du behøver ikke gå langt for at høste til efteråret. 🙂

  Mange hilsner Britt

 3. I work with stuff like this out here in Edt, Austria.

  Genuinely doing what you like and writing about it in such
  a smart way is a great gift. Your informative post possesses the optimal mix of enthusiasm and well-written, interesting content that
  I’ve grown to appreciate and admire.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top