skip to Main Content

Er din tandpasta hormonforstyrrende?


“Undgå tandpastaer med triclosan (for eksempel fra Colgate). Triclosan er et stof, som pænt meget ligner andre hormonforstyrrende stoffer rent kemisk og kan give problemer med resistens over for bakterier på hospitalerne.”

Sådan skrev jeg i min bog “BABY – 100 % naturlig uden tilsætning”, som udkom på Politiken Forlag for snart to år siden.

Så for mig er det ikke breaking news, selv om det i dag slås stort op på dr.dk’s nyheder:

“Eksperter advarer mod tandpastaen Colgate Total”

Jeg citerer fra artiklen:

“Som den eneste tandpasta på det danske marked indeholder Colgate Total stoffet Triclosan (…)
Hos Tandlægeforeningen er advarslen fra formand, Freddie Sloth-Lisbjerg er klar:

“- Vi fraråder helt kraftigt at bruge tandpastaen, som indeholder Triclosan, fordi der er langt flere ulemper end fordele ved Triclosan, siger Freddie Sloth-Lisbjerg.

(…)

Rigshospitalet har også for nylig udgivet en rapport, der konkluderer, at stoffet er hormonforstyrrende.”

Bedre sent end aldrig … 

 

Du kan også møde triclosan i sæbe, deodoranter, plastprodukter, tekstiler, rengøringsmidler og maling.
Triclosan øger holdbarheden af et produkt og virker som antibakterielt middel. Men det er selvfølgelig især problematisk, hvis det indtages direkte gennem munden via tandpastaen. Triclosan er i øvrigt også miljøbelastende. Produkter med miljømærkerne Svanen og Blomsten indeholder ikke triclosan.

Informationscenter for Miljø og Sundhed har lavet en stor forkromet og glimrende deklarationstest af tandpastaer for nylig. De fandt triclosan i to ud af 57 tandpastaer, nemlig Colgate Total Original og Colgate Total Advanced Whitening (læs evt. mere om det her)

Hvis du vil finde de gode valg af tandpastaer (med fluor), så anbefaler jeg IMS’s test – se resultatet her!

Men er det nu også godt med alt det fluor? Få svaret og alternativerne i dette indlæg her fra bloggen

Du kan i øvrigt stadig købe min fluorfri favorit, Lavera Neutral tandpasta (den eneste tandpasta uden parfume!) i udlandet, f.eks. her på biologisch24.com. 

Men hvad så med din læbestift, dit barns shampoo og familiens håndsæbe? For slet ikke at tale om din mascara, jeres solcreme og mandens aftershave? Gemmer det også på dårlig kemi? Og hvor finder man de gode valg? 
Du kan bruge ugevis på at læse alt det med småt på ingredienslisterne, tjekke hvert enkelt indholdsstof  på nettet – og måske alligevel ikke være sikker.

Du kan også tage smutvejen på 2 minutter. Du slår simpelthen op i mine e-guides “Hud- og hårpleje uden kemi til hele familien” og “Makeup uden kemi” under det produkt, du leder efter, og så vil du straks kunne se alle de gode valg, som med garanti er uden stoffer, som skader din sundhed og/eller miljøet. Du får adgang til disse e-guides og meget, meget mere ved at købe adgang til min online medlemsklub GRØN STUE. Det koster kun 87 kroner for en måned, og der er ingen bindingsperiode.
Til gengæld er der et væld af medlemsfordele – læs mere om dem her!

 

 

NB. Jeg skal for en god ordens skyld nævne, at der er copyright på alt indhold her på rebeccapersson.com. Hvis du fandt dette indlæg interessant, er du meget velkommen til at dele det med dit netværk via et link eller citere fra det, bare du husker at sætte citater i citationstegn, skriver, hvor du har taget dem fra og tilføjer et link. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top