skip to Main Content

Teflon på øjenvipperne?!

– hvis du har læst gårsagens nyhedsbrev, kan du godt springe over her…. 

Paraffin: Petrokemikalie, et restprodukt fra olieindustrien.

PTFE: Også kaldet teflon (det på slip-let-stegepanden). Det er hormonforstyrrende.

Simethicone:
Silikonestof. Stabil fætter, hvis skadelige effekter på sundheden ikke rigtig er undersøgt.

Propylparaben:
Har i dyreforsøg vist tegn i sol og måne på at være hormonforstyrrende. Er desuden meget giftigt for organismer, der lever i vand.

Methylparaben:
Lige så hormonforstyrrende som sin fætter propylparaben.

BHT: Stoffet er miljøbelastende og kan muligvis skade helbredet på lang sigt.

Titanium dioxid på nanoform:
Nanostof. Nye forsøg viser, at nanopartikler giver dna-skader hos gravide mus og deres fostre.

Det lyder som et udsnit af varekataloget fra Borup Kemi.
Men det er såmænd bare udpluk fra ingredienslisten til en tilfældig mascara, der markedsføres som ”mild” og ”til sensitiv hud”.

Jeg indrømmer gerne, at jeg var ved at få læbestiften galt i halsen, da jeg for nylig kiggede mine sminkesager efter i sømmene. 9 ud af 10 røg i skraldespanden. (De burde faktisk have været frasorteret som giftigt affald i hvert fald i visse kommuner – og det er ikke engang lyv.)
Hvornår har du sidst tjekket ingredienslisten på din makeup?

Og selv om den hedder Grøn Stue, så er der lige så meget en klub som hjælper familier med at gøre det så nemt og realistisk som muligt at vælge sundt og grønt. Der er flere af de omkring 600 tilfredse medlemmer, som ikke engang har børn!

Njarh, thjoo, nårhhh, lad mig nu lige høre mere om den klub dér! 

 

 

This Post Has 4 Comments
 1. Allerførst så vil jeg sige dig en STORT beundrende TAK for det kæmpestore arbejde der må have ligget bag denne guide Rose! Jeg læste den igår og bøjer mig i støvet 🙂 Hernæst: Så fandt jeg da ud af at jeg IKKE bruger sminke og makeup – jeg har en mascara (der nu skal skiftes ud) og en concealer (der nu skal skiftes ud) og ellers inte 😉 Men guiden skal anbefales KRAFTIGT til alle de kvinder jeg kender der har en makeup-pung!

  Kh. og TAK

 2. @Katrine, tusind tak, hvor er jeg bare glad for at høre, at det kan BRUGES.
  KH Rose
  PS Ja, det tog erhm…. RET lang tid!!!!!

 3. Hej Rose

  Jeg snublede over din side, da jeg sad og googlede solcreme. Sikke en fed hjemmeside du gør dig i!

  I dit indlæg her, som godt nok er af ældre karakter, men håber du læser med alligevel, så vil jeg høre om du vil linke til de undersøgelser vedrørende titanium dioxid på nanoform? For så skal jeg da vist undgå det i min næste solcreme…

  Mange hilsner
  Maja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top