skip to Main Content

Parat til Start med 3-Trins-Raketten

Parat Til Start Med 3-Trins-Raketten

Babymad

Når baby er cirka 6 måneder, er det tid til at introducere baby for fødevarernes forunderlige univers. Men hvordan kommer du bedst fra start med babymad?

Jeg vil anbefale dig at bruge min metode 3-trins-raketten, hver gang du introducerer din baby for en ny fødevare. På den måde kan du fange de små signaler på en allergisk reaktion. Og uanset om din baby er allergidisponeret eller ej, får den lille mund og mave ro til at vænne sig til de nye smagsoplevelser og sanse hver enkelt fødevare.

Metoden er blidere, langsommere og mere bevidst end det, de fleste gør, når baby begynder på fast føde.

 

babymad

 

En glad babymave giver en raskere baby! For cirka 70% af immunsystemet bor i tarmene. Så det er ikke ligegyldigt, hvad baby spiser – og hvornår.

3-trins-raketten kræver god tid, og derfor er det okay at starte i det små, især hvis dit barn er interesseret og parat. Vælg et tidspunkt, hvor baby er veloplagt, mæt og i godt humør. Vær opmærksom på, at din baby skal kunne styre sin tunge, så han eller hun selv kan bestemme, om maden skal ind eller ud.

Principperne, når du skal introducere din baby til en ny fødevare, er:

1. dag: 1 tsk.

2. dag: 1 spsk.

3. dag: 1 portion

Hvis babys krop har accepteret den nye fødevare, så begynd forfra med 3-trins-raketten næste dag med en ny fødevare. Det er bedst ikke at blande den nye fødevare med noget kendt. Så får baby en ærlig chance for at smage ordentligt på det.


Hør, hvad læge og forfatter Irene Hage siger om 3-trins-raketten:

“Tarmsystemet er ikke færdigudviklet hos alle børn ved 4-måneders-alderen. Fødevareintolerance og allergi er et langt større problem hos mange i dag, end det hidtil er antaget. Det kan blandt andet forårsage træthed, hovedpine, ondt i led, eksem og meget mere.

Det kan kun gavne barnet, at man på på et tidligt stadie er opmærksom med hensyn til fødevareintolerance ved ikke at provokere tarmsystemet, før det er klar.”

 

 

babymad

 

Irene Hage er, ud over sin uddannelse som læge ved Københavns Universitet, videreuddannet fra et af USAs fremmeste universiteter inden for sundhed og ernæring. Irene Hage har godkendt alle anbefalinger i min bog BABY – 100% naturlig uden tilsætning (Politikens Forlag, 2011).

I BABY bliver du guidet gennem babys første år, måned for måned, med alt hvad du skal vide om sund økologisk babymad, optimale kosttilskud og bæredygtigt tøj og udstyr uden skjult kemi. Med BABY i baghånden kan du opbygge babys spisekammer trin for trin, så fødevarerne bliver introduceret i den bedst mulige og blideste rækkefølge. Det giver sundere og gladere børn.

Tag et kik i BABY her!

 

babymad

 

PS
Vil du have tips og inspiration til sund og grøn livsstil i familien? Så tilmeld dig mit nyhedsbrev! Ved tilmeldingen får du blandt andet den gratis guide “MUMS! – Søde Sunde Sager” med tips og opskrifter til sundt sødt til børnefødselsdagen. 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back To Top