skip to Main Content

Onsdags-urten: Ingefær #2

Nogle urter fortjener meget spalteplads! En af dem er ingefær. 
Sidste onsdag skrev jeg om et par nemme favoritter med ingefær.

I dag vil jeg fortælle lidt mere om ingefærens medicinske egenskaber.

Ingefær er nemlig et af Moder Jord geniale påhit. Den knoldede rod gemmer på ikke mindre end cirka 500 aktive stoffer! Ingefær fremmer immunreaktionsevnen, hæmmer betændelser og er en kær ven ved infektioner i luftvejene, forkølelser og influenza. Og så er ingefær dejligt varmende – en rigtig god ven i den kolde tid.

Vælg så vidt mulig økologisk ingefær. Der har desværre været gentagne fund af klor og et farligt pesticid i konventionel ingefær fra Kina.

Ingefær er også super til kvalmeramte gravide. I frisk form kan den ikke overdoseres.

 

Ingefæromslag er et godt, gammelt husråd ved sygdom, som er gået lidt i glemmebogen.
Du må dog ikke bruge det, hvis dit barn har feber!! Og ingefæromslag må kun bruges til større børn, ikke til små børn!

Du laver et ingefæromslag ved at rive frisk ingefær, så du har en halv kopfuld. Læg den revne ingefær i en stofpose, for eksempel en tynd sok, og luk den godt til. Læg nu stofposen i en gryde med en liter kogende vand, og lad det koge lidt. Sluk gryden, og lad det stå et kvarters tid. Dyp derefter et håndklæde i afkoget (pas på! – det er varmt, brug for eksempel gummihandsker). Vrid håndklædet let og vent, til det ikke er for varmt (vigtigt!). Nu kan du lægge håndklædet på for eksempel pande og kæber ved bihulebetændelse.

Du kan lave en god forkølelses-te af ingefær og kamille. Eller hvad med varm hyldeblomstsaft og friskrevet ingefær – ret oplagt ved influenza!


PS. Hvis du vil have mange, mange flere gode, naturlige råd til snot, hoste, influenza og skranten, så finder du dem i mine to guides om at styrke dit barns immunforsvar.

Tak – dem vil jeg gerne høre mere om! 

 

This Post Has 4 Comments
  1. Så har jeg også efterprøvede ingefær te. Da jeg ikke havde noget timian i huset, har jeg bare skåret i par tynge skiver ingefær og tilsat det til min daglige te (primært chai eller hvid te). Jeg har lidt af en meget langvarig forkølelse og jeg synes faktisk at den allerede er blevet bedret som hjælp af teen. Ihvertfald er min næse ikke nær så tilstoppet som før, speciel om morgenen. Så nu er der kun en vej frem og det er at forsætte med ingefæren til den løber ud 🙂

  2. @Anna, det lyder dejligt!

    @Rasmus – vi håber, det virker.

    @ Anne, det lyder da rigtig godt – tak or din kommentar og fortsat god bedring!

    kh Rose

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back To Top