skip to Main Content

Den Økologiske Julekalender 24

Hjertelig velkommen til den allersidste grønne låge i:

Den Økologiske Julekalender – en pakkekalender med holdning!

I dag skal de trofaste økonisser selvfølgelig have en MANDEL-gave!

Og husk at se, hvad drillenissen har skrevet i dag om, hvor mange økonisser du har!


Intro til de nye
Økonisserne har taget kommandoen over min blog, hvor du  kan vinde de skønneste økologiske sager.

Toppen af økopoppen har doneret den ene herlige gave efter den anden. Hele 24 forskellige forhandlere eller producenter er repræsenteret. Hver gave er nøje udvalgt inden for mine skrappe kriterier; den skal være økologisk, uden skjult kemi og et bæredygtigt valg.


Og nu, til dagens pakke

Jubiiii og mums, en økologisk MANDEL-gave. Nemlig gaveregn fra mandlen.dk, den økologiske mandelpusher på nettet.

Dagens vinder får som mandelgave:

250 gram almindelige, rå økologiske mandler.

250 g ristede økologiske mandler.


Og et stort glas med 700 gram af den fineste hvide mandelpuré af 100% økologiske mandler!


Gaven har en samlet værdi på 255,-

Økologiske mandler er mægtig delikate! Den guddommelige hvide mandelpuré kender du måske allerede – eller måske har du læst om den i min bog BABY, hvor den er et kærkomment indslag på babys menukort.
Hvid mandelmos bliver hurtigt en luksus-nødvendighed….. Som smørepålæg, i babymad, i smoothies, som base i mandelmælk eller -fløde eller i kager.

Mandlen.dk er heldigvis dejligt udogmatiske og sælger også økologiske hasselnødder og cashewnødder. Men deres kerneområde (hø-hø) er dog ubetinget mandler! Tjek mandlen ud!

Du finder blandt andet en række dejlige opskrifter med mandler i centrum – se dem her (menuen ude til venstre).

Sådan deltager du i dagens julekalender
I dagens anledning deltager alle på lige fod med 24 økonisser hver – ho, ho, hooooo!

Til gengæld vil jeg blot bede dig om at skrive en lille kommentar, hvor du fortæller, hvad du ser som den største udfordring for dit barns eller din families sundhed i det nye år.

Og så deltager du med 24 økonisser!


FAQ

Hvad er tilmeldingsfristen?
Det er hver dag kl. 23.59.

Sendes pakken til udlandet?
Nej, desværre, pakkerne sendes kun til adresser i Danmark. Du må regne med en vis leveringstid her ved juletid!

Hvor mange vindere er der?
Der er én vinder hver dag.

Hvordan får vinderen besked?
Vinderen får direkte besked fra mig på mail og skal maile sin adresse til dagens glade giver. Vinderen offentliggøres med fornavn (intet andet) her på bloggen 2 dage efter trækningen.

Skal jeg skrive min e-mail adresse i min kommentar?
Nej, det behøver du ikke. Jeg (og ingen andre) kan se den inde i bloggens “baglokale”.


Vinderen af Iobio økologisk uld-silke-undertøj fra Storchebarn
Én ting er at vinde den überfede Troll flyverdragt fra Viable.dk. Men så at vinde IGEN dagen efter! Trine K har scoret for vildt i Den Økologiske Julekalender. Det var random.org, som gjorde det, på spejderære! Der lækkerblød og varm forkælelse på vej til det lille, heldige hjem. De vildeste lykønskninger!

 


Tusind tak til alle, som har deltaget i Den Økologiske Julekalender. Det har været sjovt og helt overvældende med alle de økonisser(!) Nu skal de stakkels trætte nisser have deres velfortjente risengrød i ro og fred og liiiiige få pusten igen.

Der kommer nok et par enkelte småbitte pip her på bloggen i juleferien, og så kører vi med sædvanlig kraft igen i januar.  

På godt gensyn!

Du og dine kære ønskes en smuk og fredfyldt jul og et lykkebringende nytår! 

This Post Has 43 Comments
 1. Ihh altså jeg må da fluks sende mine 24 økonisser afsted. Mandlen.dk laver nogle af mine yndlingsmandler, og vi har altid en krukke eller to stående med dem i herhjemme…
  Den største udfordring sundhedsmæssigt hos os må helt klart være omgivelserne. Især familien lever noget anderledes end vi gør.
  Rigtig glædelig jul!
  Helle

 2. Hmm, mine økonisser er en lillebitte smule misundelig over at den samme render med to så gode gaver to dage i træk. Men uanset, så rigtig god jul og tak for dejlig julekalender

 3. Det nye år er noget usikkert for os mht. økonomien, så det bliver den største udfordring. Vi vil nemlig gerne købe alt økologisk, så nu må vi se om det er muligt næste år. Men herudover er der en masse positive ting næste år, så jeg glæder mig enormt meget! :O)

 4. Åhhh 24 økonisser bliver sendt efter mandlerne herfra

  Jeg jo er præget af dagligdagen med en lille mælkeallergiker og derfor til stadighed har et noget anderledes syn på vigtige fødevarer end mange i mine omgivelser, og min udfordring er nok at jeg til stadighed skal tackle omgivelsernes undren og kritik af det med rummelighed, tolerance og faglig basisviden, jeg kan øse ud af

 5. Undgå mælk, gluten og de mange e-numre, alt det der forstyrrer vores kroppe.
  Men er i gang med at udvikle idéer til børn og familier med allergier og hvordan man kan lave en masse skøn mad uden disse ting. Skal bl.a lave en rå ris a la mande idag uden mælk, men med cashew og mandler, chiafrø og hampefrø 🙂 den smager så tæt på den originale 🙂 god jul til Jer alle. Ville være skøn at vinde nøddetne fra min yndlings nødde-pusher 😉

 6. Glædelig jul Rose og alle i andre her 🙂
  Mine 24 økonisser er klar til at tage til farmor, tasken er pakket med økosaft, økosmør, økomælk og økobrød, og så vil vi lukke øjnene for alt det ikke økologiske vi skal spise i dag, og ikke tænke på den stakkels ands liv :-S
  Det kommende år bliver spændene. Jeg har meldt mig ind i børnehave bestyrelsen, for jeg vil ændre på den “manglende” kostpolitik, og for at få lidt mere hygiejne ind. MEN det bliver vist en hård kamp, for jeg er ret alene om det og mangle argumenter som overbeviser træskofolket.

 7. Jamen så kommer der 24 økonisser her..

  Vores udfordring bliver når min lille pige skal starte i enten vuggestue eller dagpleje… Hvad gør vi dog med hendes kost da vi ikke vil ha´ hun får gluten og lactose… Bum bum…

  Glædelig jul herfra!

 8. hov det gik lidt hurtigt…….der skulle jo stå 24 nisser

  økonominen er nok vores største udfordring i det nye år

  glædelig jul

 9. 24 nisser 🙂
  for mig er det klart en kombinationen af dårlig økonomi og en voldsom hvede intolerance som pludselig har slået benene væk for mig. Før tiden kunne jeg sagtens snyde lidt en gang i mellkem men ikke nu; NU er det 100 % mandelbrød og frøkiks.
  Selv spelten driller 🙁
  Så der er brug for masser af mandler hernede.
  Et glædelig jul og masser af kram hernede fra

 10. 24 økonisser til mig 😉
  Hmm jeg er dødtræt af at legetøj ikke bare er legetøj, men ofte fyldt m alt muligt skidt! 🙁

  Glædelig jul til jer alle!

 11. 24 økonisser smidt i puljen efter disse fantastiske nødder 🙂

  Den største udfordring herhjemme, er at få min småtspisene dreng på 3 1/2 til at spise mere end en skefuld ved måltiderne (hovedsgeligt morgen og aftensmad), hvor jeg har puttet alle de gode ting i (olier, grøntsager, superfood, avokado, nødder osv). Han bliver aldrig presset, og giver ham da også de gode ting til mellemmåltider..

  Rigtig glædelig jul 🙂

 12. Vores største udfordring bliver fortsat at prioritere sund og hjemmelavet kost til vores børn med to forældre, der arbejder mindst 37 timer om ugen.
  Glædelig jul til alle.

 13. Jamen hele 24 nisser, det er jo vildt 😉

  Vores største udfordring bliver tid, tiden til at lave al den gode sunde mad som jeg gerne vil give min familie. Med en lille ny og en storebror som også gerne vil have vores tid, så bliver den hurtig brugt. Tiden til motion både for de voksne og børn.
  Men er dog kommet i gang i 2011, vi spiser så meget mere økologisk, sundt og lavet fra bunden end tidligere 🙂

  Så kunne timerne fra 15-19 bare tælle dobbelt, så var det dejligt at være børnefamilie 😉

  Glædelig jul og godt nytår – mange tak for al det du har givet os i år!!!!

 14. Her er den største udfordring at finde tiden og overskuddet til at få kokkeret. Pt. hvor jeg går hjemme savner jeg inspiration til fx gryderetter, jeg kan gøre klar i løbet af dagen. Når jeg skal arbejde igen bliver udfordringen at finde sunde retter der er hurtigt tilberedt.

 15. Hej Rose! Tak for en dejlig julekalender, og jeg smider alle 24 nisser i puljen!
  Den største udfordring næste år vil være at undgå. at vores barn bliver en lille sukkergris, når han får tilbudt sukker i vuggestuen uden selv at bede om det. Men nu prøver jeg at stille op til forældrebestyrelsen og gøre noget ved det! Ellers er det nok at huske at tage alle kosttilskudene og ikke kløjse i det. Rigtig god jul!

 16. Vores største udfordring det kommende år bliver at tage det sidste skridt og 1) skære mere ned på kødindtaget og 2) kun at købe økologiske produkter, og sidst 3) at være mere sunde.
  Men jeg synes at jeg har fået en masse god inspiration fra denne blog samt folk omkring mig, således at det bliver lettere at tage det sunde og miljørigtige valg.

 17. Jeg tror den største udfordring er, og vil blive, omgivelserne. .

  Og så det økonomiske aspekt som vil komme til at fylde mere i det nye år, men samtidig vil jeg ikke gå på kompromis med økologien. DET bliver en udfordring! 🙂

 18. 24 økonisser smides i puljen. Den største sundhedsudfordring for os bliver at få vores pige på 3½ til at spise en mere varieret aftensmad, og især det grønne.
  Glædelig jul ønskes I alle

 19. 24 økonisser sidder nu og håber:O) Min største udfordring bliver at få endnu flere grønsager (smuglet) ind i maden her hjemme. De sidste 2 måneder har været præget af alt for megen travlhed, hurtige løsninger, hurtig mad og hygge når nu vi havde så travlt. Det kan mærkes. Så her skal grønsagerne endnu mere frem og mange af de grove danske:O) Til sidst en glædelig jul til dig,som har hygget om os andre her i december. Altid en fornøjelse at komme ind og se hvad der sker på siden. Jeg glæder mig til at følge dig i 2012. Glædelig jul og godt nytår.

 20. Største udfordring her er at holde sukkerforbruget nede. Synes børnene fristes overalt. Ellers kører det fint med økologi, kost, ingen sygdom osv. Men der er sukker overalt udenfor hjemmet, synes jeg. Rigtig glædeligg jul og tak for et år med gode indlæg.

 21. Jeg synes at den største udfordring for mit kommende barns sundhed (jeg har termin start februar) ligger i min lyst til kage 😉 (som der dog heller ikke indtages for meget af) samt for mig at gennemskue hvilke produkter der er rene og kemifri. Jeg synes det kan være rigtig svært at navigere rundt blandt de mange tøj/baby-udstyrs udbydere og samtidig være sikker på at deres produkter er helt igennem i orden. Heldigvis har jeg BABY at støtte mig til, og det gør det en hel del nemmere. Tak for det – og afsted med mine 24 juleglade øko-nisser!

 22. Glædelig jul 🙂 Udfordringer er der vist flere af… Mere søvn til min store dreng, flere grøntsager til carnivoren og så lidt stress som muligt til alle.

 23. Glædelig jul!

  Årets udfordring er vist en genganger af 2011, nemlig det at skulle føle at jeg skal forsvare hvorfor vi spiser som vi gør og ikke har lyst til at fylde os med e-numre, light produkter og ikke økologiske fødevarer.

 24. Lige nu er den største udfordring at jeg spiser meget mere gluten end vanligt da jeg har ændret smag under min graviditet. Og det synes min mave ikke om! I det nye år bliver det sværeste at få nok søvn med en lille bløb og biholder det overskud jeg lige har fået opbygget.. Har nemlig været sygemeldt med stress og det har gjort det med søvn og dermed overskud i forhold til madlavning mv. svært..

 25. Jeg kan se det er en genganger-ikke desto mindre er også vores største udfordring omgivelserne og især det med at spise hos andre…
  Glædelig jul 🙂

 26. Glædelig jul

  Den største udfordring bliver at der til næste år kommer en lille ny øko stofblebebs og med tre unger skal der findes endnu mere tid og overskud i hverdagen

 27. Så sender jeg 24 økonisser i din retning.

  Vores største udfordring er at få både 12-årig med ADHD og 7-årig uden til at trives på lige fod – både socialt og fagligt – for heldigvis (7-9-13) har vi ikke de store udfordringer med det “fysiske helbred”.

  Rigtig Glædelig Jul til dig og dine *<:-D

 28. Glædelig jul
  I vores familie bliver udfordringen næste år, at skære ned på gluten, og få lidt flere øko-grøntsager i vores datter 🙂

 29. 24 økonisser herfra…

  Den største udfordring bliver i år, at tackle vores familie og venners uvelkomne meninger om vores valg om en sund, økologisk livsstil, fri for e-numre og diverse uvelkomne kemikalier.

  Glædelig jul herfra 🙂

 30. Glædelig jul til alle, deltager gerne med 24 økonisser, satser på mindre sukker
  og mindre kræsne børn i det nye år.

 31. Blive ved med den gode retning af gode økologiske varer, som nok ikke bliver en udfortring, snarere en fornøjelse.
  Nu glæder jeg mig til økoanden til i aften.
  24 økonisser ønsker jer alle en glædelig Jul og et godt økoår

 32. Åh mandler, nok næsten min yndlingsspise. Min største udfordring, både hos mig selv og i min familie er hurtig mad. Jeg holder af at lave det langsomt, men det er ikke hver dag jeg har lyst til at bruge halvanden time i køkkenet og mere tid til planlægning og indkøb. Oh viise Rose, sund fast food ville være skønt at få tips til. Gerne tips som en 12 årig søn også kan bruge 🙂 Store kram til dig, og glædelig jul.

 33. Uh, mandler – numme numme 😉

  Den største udfordring bliver at det til stadighed går op for os at der er steder hvor der ikke er økologisk frugt og grønt på hylderne –

  idag troede vi fx vi lige skulle have noget økobroccoli eller hirseflager til Lille Pruttens mad mens vi er på besøg hos bedsteforældrene i julen – men ak – i dagli brugsen findes der ikke øko frugt og grønt, øko børnemad, eller andet end en sølle hylde på en halv meter i hele butikken med økovarer – i et hjørne hvor de stod og skammede sig over at være helt alene!

  Ha en dejlig jul 😉
  / anja

 34. 24 økonisser – ho ho ho.
  Mine forventninger til næste år er, at der må komme endnu flere økologiske og bæredygtige varer i handlen – og jeg gør gerne en ekstra indsats for at købe disse varer.
  Glædelig økologisk jul – med øko-and, selvfølgelig:-)

 35. 24 øko-nisser 😉
  Den største udfordring bliver for at os at finde tiden til at lave mad fra bunden hver dag. Jeg bliver færdig med mit studie i januar og skal derefter starte på nyt og krævende job. Så jeg skal have fundet sunde alternativer, som er lige så hurtige og nemme som det er at køre forbi MacD på vejen hjem 😉

 36. Hej Rose, håber du læse denne.
  Tak for denne dejlige julekalender, den var et lys i december 🙂
  -jeg vandt øko-burgeren og min 3årige fik den i går under juletræet. Hun blev glad og jeg har nu spist økoburger mange gange allerede. Den mætter ikke som den tunge julemad i går, så jeg snupper nok et par i stykker mere inden aftensmaden. De røde viskestykker som fulgte med er IKKE julede BASTA, de skal være fremme året rundt. Både som hævestykker, til at pakke frisk brød ind i og som viskestykker. TAK Rose.

 37. Kære Linnea
  Tak for din dejlige kommentar, det er jeg rigtig glad for at høre. Jeps, de er fede, de viskestykker, har selv ét i Xlarge i turkis, mit yndlings.
  Og jo, jeg læser hver og én kommentar på bloggen og svarer alt, hvad jeg kan nå….
  KH Rose

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top