skip to Main Content

Giveaway: Bamsebløde vaskeklude og rondeller fra Funkjogging

IKKE FLERE TILMELDINGER, TAK. GIVEAWAYEN ER AFSLUTTET!

Endnu en dejlig og bæredygtig giveaway har fundet vej her til bloggen.
Denne gang fra en af mine yndlings stofble-pushere, nemlig dygtige og kreative Mie fra Funkjogging.

Rondeller

Jeg er så begejstret for en lillebitte, bæredygtig nyanskaffelse herhjemme hos mig i afdelingen for hudpleje og make-up. Nemlig rondeller i økologisk bambusvelour.

De er bamselinebløde, nydelige og selvfølgelig vaskbare. Slut med køb-og-smid-væk bomuldsvat.

Tip; put dem i en lille vaskepose, ellers gemmer de sig forbudte steder i vaskemaskinen!

Men ikke nok med dét! Mie har også kreeret de dejligste vaskeklude i økologisk bambusvelour.

 

 

Vaskeklude i bambusfrotté

Der er to varianter; den ene er i ét lag bambusfrotté, god til bleskift og badning.

 

Den anden, som er lidt tykkere, er i ét lag bambusfrotté og et lag bambusvelour. Den er særligt god til ekstra sarte babynumseletter.

Vaskeklude i bambusvelour og -frotté

Jeg har fået lov at teste begge slags, og jeg er ret så begejstret for begge typer. De fås med mange farver tråd og mønstre, holder sig fint bløde vask efter vask efter…..

Vaskekludene kan selvfølgelig bruges til alt det, du plejer at bruge vaskeklude til. Også til at tørre småfolk i ansigtet efter et måltid.

Som du måske har læst i min bog BABY, slår jeg et kraftigt slag for at skære ned på forbruget af engangs-skumklude, vat og vådservietter i forbindelse med bleskift. Der ryger immervæk nogle klude overs disken i løbet af sådan en bleperiode med…. bum bummelum….. en 6.000 bleskift eller noget. Så der er god bæredygtig tænkning i at bruge stofklude.

Og ja, man kan godt kombinere med engangsklude til “det grove”. Her anbefaler jeg økologiske vatklude, enten fra Änglemark i Copp’s butikker (billigste valg, men ikke så god kvalitet). Den lidt dyrere luksusløsning, som både er økologisk og fairtrade, er Urtekram Baby Dry Wipes eller Bocoton Maxi Vat.

SÅ; hvis du har lyst til at vinde en valgfri pakke med enten 10 stk rondeller eller 5 stk frottévaskeklude eller 5 stk vaskeklude i frotté og velour, så gør du sådan her:
Kig ind på udvalget, skriv din favoritpakke i en kommentar (med beskrivelse eller link) og så er du med. 

IKKE FLERE TILMELDINGER, TAK. GIVEAWAYEN ER AFSLUTTET!

Her kan du se udvalget af rondeller.  

Og her kan du få overblik over vaskekludene.

Mie er i gavehumør, så der er TO heldige vindere.

Sidste frist for tilmelding er tirsdag d. 22. november 2011 kl. 23.59 as usual.

Vi runder lige af med en meditation over emnet “bambus til tekstiler”. Det er lidt i den nørdede afdeling, så spring over, hvis du ikke orker, og læs med, hvis du er nysgerrig:

Bambus markedsføres tit som “økologisk” og “bæredygtigt”. Det er en sandhed med modifikationer! Det er rigtigt, at bambus dyrkes efter økologiske principper, uden sprøjtemidler, og er en meget bæredygtig afgrøde.
Men hvis bambus skal trylles om til bamsebløde og silkeagtige klude, tøj, stofbleer osv., ja så kræver det altså brug af kemikalier, og det er desværre ikke de allermest harmløse. Derfor er det faktisk slet ikke “tilladt” at kalde det for bambus. Det skal kaldes “rayon af bambus” eller “bambusrayon”, da det er et kunststof, men i den absolut grønne ende.

I teorien kan man godt lave mekanisk bearbejdet bambus (altså uden kemi), men jeg ser det praktisk talt aldrig.

“Økologisk bambus velour” (i folkemunde kaldet OBV) betyder, at vi har at gøre med bambusrayon, som er blandet med økologisk bomuld og måske lidt polyester. Det samme gælder den bambusfrotté, som Funkjogging bruger.

Og hvorfor har bambus så overhovedet fundet vej til min blog og bog? Jo, det er fordi, at det er svært at finde alternativer, og fordi stofklude og -bleer set fra vugge til grav stadig er et grønnere valg end engangsmaterialer. Bambus er samtidig meget sugende, og derfor genialt til stofbleer. Man kan godt få vaskeklude i økologisk bomuld, men det er svært at opdrive dem, og de har det med at blive lidt stive. Bomuld suger slet ikke så godt som bambus, når vi ser på blematerialer. Og bomuldsproduktion er meget resourcekrævende, økologisk eller ej.

Stofrondeller har jeg kun set i bambus. Dem fra Funkjogging er klart de pæneste.

Det hele skal også fungere i praksis. Og måske er det bløde touch og det fine design lige præcis dét, som får mor til at tage springet (uhada….) fra vådservietter og skumklude til stof.
Dérfor.

PS. Funkjogging har mange lækre sager til salg 24/7. Men hvis du vil have fingre i Mies håndsyede og helt underskønne, unika Funkjogging stofbleer, så må du skrive dig op på Funkjoggings nyhedsbrev. For bleerne sættes kun lejlighedsvis til salg, og når dét sker, skal du være flintrende hurtig på tasterne, hvis du vil gøre dig forhåbninger om at nå at hapse bare én…..

This Post Has 57 Comments
 1. Det er lige noget for mig. Min hud er virkelig sart, og sådan nogle almindelig vatrondeller
  kan nogle gange være lidt hårde mod huden. Jeg tænker også på alt det spild og det her er jo den perfekte løsning.
  Alle farver er virkelig flotte, men den grønne passer jo lige til miljøtemaet.
  God dag til jer alle.

 2. Jeg vil så gerne vinde vaskeklude i bambusfrotte. Farven er underordnet.

  Tak for en fantastisk blog.

  Kh Judith

 3. Jeg er nybagt førstegangs mor med en datter på 4 mdr. og har netop fået fingre i din bog – fantastisk læsning. Jeg synes egentlig at jeg inde læsningen var meget opmærksom på kemi og sunde fødevarer – men må indrømme at du har nogle gode pointer på områder jeg ikke rigtig havde overvejet – bl.a. engangs skumvaskeklude som jeg bruger hver gang jeg skifter min datter. Så jeg vil blive rigtig glad for at prøve bomuldsfrotte / velour vaskekludene Green gradient for at se om det ikke kunne blive et hit hjemme ved os
  http://funkjogging.dk/?id=275570&catalogue_selected=293549_15374#293549
  Så tak for super interessant læsning – men skifter jo ikke alt ud fra den ene dag til den anden – men jeg er startet og er glad for at jeg har fået bogen mens min datter endnu er lille.

 4. Vi vil også rigtig gerne være med!
  Banbusfrotte med bambusvelour!! Kan i det hele taget anbefale mies produkter rigtig meget!! Stofbleerne er de bedste vi har her hjemme!!
  Tak for god, brugbar blog og bog ikke mindst!!

 5. Er vildt nysgerrig efter at prøve de lækre vaskeklude herhttp://funkjogging.dk/?id=275570&catalogue_selected=293546_15374#293546
  God aften

 6. dem jeg jeg da bare super gerne have fat i, pynter på badeværelse og ren luksus for bettepigen :

  Rainbow billows 5 stk

 7. This is the perfect website for anybody who wishes to find out about this topic.
  You understand so much its almost hard to argue with you (not
  that I personally will need to…HaHa). You definitely put a new spin
  on a topic that has been discussed for a long time. Wonderful
  stuff, just excellent!

 8. After looking at a handful of the blog articles on your site, I honestly like your technique of blogging.
  I saved it to my bookmark site list and will be checking back in the near future.
  Please visit my web site too and tell me what you think.

 9. Hi there, all is going sound here and ofcourse every one is
  sharing information, that’s really fine, keep up writing.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top