skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 42

SPØRGSMÅL

Rose,
hvilken creme kan du anbefale til kolde kinder når vejr, frost og kulde træder ind? Har brugt calendula wind and weather cream, men kan se du ikke anbefaler den da der er parfume i. Kan du anbefale et lignende produkt uden parfume? Og hvad gør jeg ved små sprængte blodkar på min datters kinder?

mvh S


SVAR


Kære S

Tak for dit spørgsmål! Prøv Universalsalven, som du nemt selv kan lave. Opskriften finder du i min bog BABY på side 55. Det er mit bedste bud.

Hvis du mere er til købe-salver, så kig på Lavera Baby & Children Neutral ansigtscreme eller Dictameliasalve.

Mange cremer fra f.eks. apoteket er med mineralske olier, som er et spildprodukt fra olieindustrien. Det lader ikke huden ånde så godt.

Byg også huden indefra med masser af gode fedtstoffer, det vil sige omega-3 fiskeolie fra Nordic Naturals, hørfrøolie (gerne tilsat kæmpenatlys) samt olivenolie og kokosolie plus andre uraffinerede og helst økologiske olier.

Du kan også massere dit barn med for eksempel økologisk mandelolie.

Held og lykke med de små kolde kinder. Du er altid velkommen til at skrive igen.

kh Rose

 

This Post Has 4 Comments
 1. Tak for tippet Rose. Jeg har nemlig brug en creme fra Exomega – Emollient cream face and body til min 4 mdr. gamle datter. Hun bliver af og til tør på kinderne og bag ørerne. Min sundhedsplejerske anbefalede den og sagde det var den bedste creme til små babyer. Men jeg må indrømme at jeg var i tvivl om det var rigtigt. Jeg har ikke forstand til at forstå indholdsfortegnelsen så måske den er ok, men synes det er lidt problematisk hvis den ikke er når det er den ens sundhedsplejerske anbefaler.
  Jeg vil prøve en af de cremer du har foreslået i dit indlæg.

 2. Kære Sara
  Tak for din kommentar, godt at høre, at du kan bruge info her på bloggen og i bogen!

  Jeg prøvede lige at google en Incl for den Exomega-creme, du nævner, men det lykkedes ikke at finde den. Hvis du orker, må du gerne skrive den her, så kan jeg kigge på den. Nu bliver jeg jo nysgerrig. Eller et link.
  Det er i første omgang positivt, at den er uden parfume og uden parabener, men om der gemmer sig noget dårlig kemi, det er ikke til at vide uden at se den fulde deklaration.
  Kh Rose

 3. Kære Rose
  Tak for interessen. Indholdet kommer er: water (aqua). Mineral oil (paraffinum liquidum). Cyclomethicone. Glycerin. Peg-12. Glyceryl stearate. Oenothera biennis (evening primrose) oil (oenothera biennis oil). Peg-100 stearate. Myreth-3 myristate. Polyacrylamide. Niacinamide. 10-hydroxydecenoic acid. Avena sativa (oat) leaf/stem extract (avena sativa leaf/stem extract). Benzoic acid bht. C-13-14 isoparaffin. Chlorphenesin. Disodium edta. Laureth-7. Maltodextrin. Phenoxyethanol. Triethanolamine.
  Fragrance free – Paraben free

  Håber jeg fik stavet det hele rigtig 🙂 skriv bare igen hvis der er noget der ikke giver mening. Jeg kunne heller ikke finde en præcis indholdsliste på nettet. Dette er det nærmeste jeg kom det http://www.webapoteket.dk/produkter/a-derma-exomega-creme-plejende-og-beskyttende-200-ml
  Cremen er købt på vores lokale apotek.

 4. Kære Sara
  Du må undskylde, dit spørgsmål havde forputtet sig!
  Det er ikke en creme, jeg ville investere i.
  Dens primære ingrediens er mineralsk olie. Jeg foretrækker vegetabilske olier, gerne økologiske.
  Den næste ingrediens er et silikonestof. Det er i sig selv ikke så lækkert, men KAN ydermere indeholde et stof, som skader forplantningsevnen og miljøet.
  Så indeholder det chlorphenesin, som er sundheds- og miljøskadeligt.
  Og sørme også Laureth-7, som er belastende for vandmiljøet.
  Så…..Desværre.

  KH Rose

  PS der kommer en stor e-guide til sund og grøn hudpleje til hele familien som månedens tema i Klub Sunde Børn i januar 2012. Fra februar kommer guiden til salg her på hjemmesiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top