skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 28 – 2011: Pligtpåskrifter på kosttilskud

Pligtpåskrifter på kosttilskud

SPØRGSMÅL

Hej Rose

Jeg har lige købt og læst din bog og synes at den er supergod og anvendelig 🙂

Jeg var lige i helseam i dag for at købe D-pearls fra Pharma Nord, som du jo anbefaler, men ekspedienten gjorde mig opmærksom på at de kun er til børn over 11 år og så fik jeg lidt kolde fødder. Kan du svare mig på hvorfordu alligevel anbefaler dem?

Jeg ser frem til at modtage dit svar 🙂

Med venlig hilsen H

 

SVAR

Kære H

Tak for din mail. Du kan trygt anvende D-pearls til din baby eller dit barn! Bare du husker at prikke hul, klemme indholdet ud og smide kapslen væk, indtil dit barn er gammel nok til at kunne tygge/sluge kaplsen, uden at få den galt i halsen.

En daglig dosis på 15 mcg (der bliver jo lidt siddende i kapslen, når du prikker hul) er en helt fin dosis til en baby fra 2 uger. Læs mere i BABY, f.eks. på side 82.
Jeg anbefaler, at flaskebabyer får Arctic-D Cod Liver Oil i stedet for separat D-vitamin. Det gælder også ammebabyer, hvis mor ikke spiser (nok) fiskeolie eller levertran i top kvalitet, helst omega-3 fra Nordic Naturals.

Husk, at alle anbefalinger i min bog BABY er godkendt af læge Irene Hage, som har videreuddannet sig i USA inden for netop sundhed og ernæring og derfor er en af de læger herhjemme, som ved mest om kosttilskud.

Man kan som sådan ikke sige, at D-pearls 20 mcg ”kun er til børn over 11 år”. Der står godt nok på pakken:

Dosering:
1 kapsel daglig for voksne samt børn på 11 år og derover.”
og
“Bør kun efter aftale med læge eller sundhedsplejerske anvendes af gravide eller børn under 11 år.”

Men det er en pligtpåskrift. Det er altså noget, som Fødevarestyelsen kræver, at der står på pakken. Der er pligtpåskrifter på alle kosttilskud.

Jeg var umiddelbart sikker på, at D-pearls 20 mcg var et lægemiddel af typen “stærke vitamin- og mineralpræparater”, da et kosttilskud kun må indeholde max. 10 mcg D-vitamin.
Kosttilskud og lægemidler af typen “stærke vitamin- og mineralpræparater” er nemlig to helt forskellige boldgader – det vil jeg ikke trætte dig med lige nu!

Men så blev jeg opmærksom på, at der er en dispensation omkring D-vitamin i kosttilskud til voksne og børn fra 11 år, som må indeholde op til 38 mcg D-vitamin. Det kræver dog blandt andet, at man putter pligtpåskrifterne med 11 (elleve) år på pakken. Normalt er der kun en pligtpåskrift omkring gravide samt børn under 1 (ét) år på kosttilskud.

Det ville jo være herligt og betydelig mere praktisk, hvis D-pearls blev produceret i dråbe-/pipetteform. Men Pharma Nord oplyser, at man af forretnings- og produktionsmæssige årsager ikke har planer om sådant et produkt. Øv.

Jeg håber, at jeg har gjort dig tryg frem for forvirret omkring pligtpåskrifter på kosttilskud og D-vitamin til babyer.
Det var i hvert fald hensigten.
Du er altid velkommen til at skrive igen.

Kh
Rose

PS
Har du også brug for et godt råd? Så skriv til min brevkasse – det er gratis.

 

 

This Post Has 2 Comments
  1. Hej Rose,

    Jeg håber, at dette er måden at skrive til din brevkasse. Jeg er ny her, så nu må vi se om det lykkes.

    Jeg kan se, at du anbefaler D-Pearls til babyer (så de får D-vitamin). Og jeg kan se, at du anbefaler Arctic D Cod Liver Oil til babyer, der ikke får moderens mælk, men får mælk på flaske. Mit spørgsmål er om man kan give et flaskebarn (der ikke får moderens mælk) Arctic Cod Liver Oil (Den uden ekstra D vitamin) – og så give D pearls ved siden af ? Det er mere fordi, at jeg har begge ting herhjemme.

    Eller er det sådan, at du synes, at den D-vitamin, der er ekstra tilført i Arctic D Cod Liver Oil er bedre at give sin baby end D pearls ?

    Med venlig hilsen Angela

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top