skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 27 – 2011: rød under halsen

Fredagsbrevkassen Uge 27 – 2011: Rød Under Halsen

Rød under halsen

SPØRGSMÅL

Hej Rose,

Vi fik din BABY-bog i barselsgave og er bare helt vild med den! Har allerede taget mange af dine gode anbefalinger til mig. Men har lige to små spørgsmål:

Hvad kan du anbefale at smøre med når baby bliver rød/hudløs mellem dellerne under halsen (ja vi har en lækker lille tyksak :-))? Jeg har købt den morgenfruesalve du anbefaler til fx. rød numse, men er den også god til halsen?

Mit andet spørgsmål går på fiskeolien: Jeg har også købt Omega-3 fra Nordic Naturals som du anbefaler, men jeg synes den er dyr i forhold til mange andre – er det bare OLIEN (og i så fald hvorfor?), eller har du et forslag til et lidt mere budget-venligt alternativ?

Jeg håber du vil besvare mine spørgsmål og på forhånd tak 🙂

Mvh M (og tak for en fantastisk bog!).

SVAR

Kære M
Tak for dit spørgsmål. Fedt at du er glad for bogen!

Hudpleje

Det er vigtigt at tørre grundigt, så huden ikke er fugtig. Der kan gemme sig meget salv og gylp og irritere i de små folder, så der skal måske vaskes og tørres mange gange i dagens løb. Det kan give gøre baby rød under halsen.

Du kan godt bruge morgenfruesalven til at smøre under halsen.
Du kan også bruge den hjemmelavede Universalsalve (se side 55) eller Traumeel salven fra Heel.

Hold huden tør og ren, og brug en af disse salver, som er meget milde og uparfumerede.

Visse andre salver, f.eks. tjæresalven Inotyol, indeholder parfume og mineralske olier, som er et spildprodukt fra olieindustrien. Dem ville jeg ikke vælge. Har man brug for zinksalve, som ikke bør anvendes dagligt, ville jeg vælge en svane- og allergimærket zinksalve.

Hvis det er helt slemt, kan man prøve med kogtvandsklude (se side 56) mellem dellerne – hvis kludene altså vil sidde fast!

Der kan også være svamp på spil, så må man en tur til lægen og få det tjekket.

Fiskeolie

Ja, Nordic Naturals fiskeolie og levertran ER bare olien. Jeg ville ønske, at jeg kunne diske op med nogle billigere alternativer, for den er dyr.
Når man sammenligner priser, skal man dog altid huske at kigge på dosis af EPA og DHA, og altså ikke ”pris pr. kapsel” eller ”pris pr. dagsdosis”, for det kan være meget forskelligt, hvad producenterne synes er en passende dagsdosis….

Når man ser på prisen pr. dosis EPA og DHA, ligger NN ganske pænt.

Men derudover er netop fiskeolie/levertran bare et supervigtigt sted at købe kvalitet. For rigtig mange fiskeolier/levertran er harske. Det er sarte olier, så de harsker nemt, både i produktionsprocesen, i butikken og hos forbrugerne. Harske olier gør mere skade end gavn i kroppen.

Derudover skal man kigge på indholdet af miljegifte pr. dosis EPA/DHA. Også her ligger NN på meget lave niveauer.
Endelig synes de fleste, at NN har en acceptabel smag og ikke giver klamme fiskebøvser, hvilket kan være et problem med andre typer fiskeolie/levertran.

Så hvis det kniber med budgettet, så ville jeg foretrække at tage fiskeolien/levertran hver anden dag i god kvalitet, frem for hver dag i dårlig(ere) kvalitet.
NN kapsler er ca. 50% dyrere pr. dosis EPA/DHA end den flydende.

Fiskeolie og levertran skal opbevares i køleskab og kan for øvrigt fryses (i flydende form).

Jeg håber, at mine svar har skabt lidt mere klarhed og var brugbare. Du må altid skrive til mig igen.

kh Rose

This Post Has 5 Comments
 1. Nå, jeg vidste godt nok ikke at fiskeolien skal opbevares i køleskab.. Gælder det også for fiskeolie-kapsler?

  1. @ Tina, ja fiskeolie-kapsler skal også i køleskab, sammen med alle andre olier – dog kan olivenolie og kokosolie godt tåle at stå på køkkenbordet.

 2. Kære Rose,

  Jeg er nødt til at høre, om det også er nødvendigt at fiskeolietabletterne har været opbevaret på køl inden åbning? Jeg oplever i mange helsekostbutikker, at dette ikke sker med en begrundelse om, at så længe en iltning ikke forekommer, kan disse godt opbevares ved 17-19 grader udenfor kraftigt dagslys.
  Hvad mener du herom?

  1. @S, tak for dit spørgsmål. Jeg er ikke enig. Fiskeolie, også kapslerne, er ekstremt sarte over for varme, så jeg anbefaler altid, at de opbevares på køl, også hos distributører og i butikker. Jeg er med på, at en del producenter, forhandlere og butikker har en anden opfattelse. Det er dyrt at have produkter på køl.
   Kærligst
   Rose

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top