skip to Main Content

Gå-væk-snot!

Man kan godt gå på arbejde, selv om man er ramt af snot og hoste.
Bare ikke lige når man er sanger.
Så er man dét, bimler alle alarmklokkerne, når der er snot og hoste i farvandet.
Og det er der tit, når man har en datter i dagpleje.

Før i tiden blev jeg rigtig ofte forkølet. Og da det er rigtig skod at aflyse koncerter, gør jeg mig mange krumspring for at holde snot og hoste fra døren.

Nu lader det til, at jeg endelig har fundet en metode, som i hvert fald har virket for mig de sidste tre gange, hvor enten min yngste datter eller min kæreste harkede og hostede.

Jeg tager 40 dråber Echinamin og 500 mg syreneutral C-vitamin FEM gange i døgnet, når jeg mærker optræk til forkølelse.
Det gør jeg i et par dage. Derefter trapper jeg gradvist ned, så min krop ikke lige pludselig får en kold C-vitamin-tyrker. Det nye her for mig er ikke at tage de to præparater. Det nye er at tage dem i de doser. Det virker.

Jeg tager normalt én 500 mg syreneutral C-vitamin om dagen. Nogle gange flere, nogle gange ingen, det er efter behov.


Der er mange slags Echinamin og C-vitamin på markedet, flere af dem er gode. Jeg foretrækker personligt EchinaGold fra Biosym (testvinder) og Mega C 500 mg fra Natur Drogeriet.

Og så hjælper det at skylle næsen med min yogiske NoseBuddy – et “næsehorn” (det gør jeg hver dag) og gå i tidligt i seng (det gør jeg sjældent). Plus sund mad, motion og alt det hejs…..

Hvad hjælper dig mod forkølelse?

This Post Has 13 Comments
 1. Det lyder som en cocktail der batter! Men hvad med din datter, får hun også førstehjælp? Har været lidt tilbageholdende med Echinamin i børnedoser, da jeg er tvivl om hvor meget er for meget, kunne dog godt have brug for noget snot-bekæmpelse.

 2. Det er helt klart også min cocktail
  – men jeg har slet ikke været syg de sidste 14 måneder- tror helt sikkert det er øget søvn og extra D der har æren-for jeg er sammen med MANGE mennesker hver dag.

  Hyldebærsaft /særligt sirup har reddet mig fra en del influenza.
  Udtræk af friske granskud lagt honing evt lidt alkohol i 3 måneder er super effektivt mod hoste og bronkitis- virker bedre en den dyrerog giftige hostesaft jeg har købt til E.

 3. @Anna, nej hun har ikke fået Echinamin (endnu). Så vidt jeg kan google mig frem til, kan man godt give det til børn fra 1 år i kvart dosis af voksne iflg. den dosis, som angives på flasken. Man kan starte med at gnide en dråbe ind i barnets albue for at tjekke for en evt. allergisk reaktion (sjælden). Derfor trappe meget langsomt op.

  @Iben. Ja søvn og D-vitamin har sikkert meget at sige.
  Det lyder rigtig klidmosteragtigt på den fede måde med hjemmelavet hostesaft. Du har vel ikke et link?
  Granskud…. uhm , jeg tænker straks NOMA – det smager vidunderligt. Jeg prøvede sidste år at lave granskudsirup, da vi var i Sverige, men det smagte ikke af noget som helst (ud over sukker, selvfølgelig). Hvad mon der gik galt….. ?
  Men jeg skal helt sikkert eksperimentere med granskud igen i år.

 4. Opskrift på din hostemikstur Iben 🙂 ?????? Lyder fantastico intet mindre!!!

  TAk for de høje doser Rose – det skal prøves af!!! Har en mand der har døjet meget med hoste og snot efter den første lillemands vej til verden, men det er blevet MAJET bedre efter jeg endelig sidste år fik ham indoktrineret og manipuleret til alle mine kosttilskud 😉

  Er Solarys c-viaminer C500 + med hyben og citron lige så gode og skal man i så fald også tage dem 5 gange i døgnet?

  Er en forkølelse på vej for mig så drikker jeg som regel 1 liter urtethe dagligt, undgår alle mælkeprodukter og tager en masse kogt vand med citron og ingefær i – det virker 🙂

 5. @ Katrine, ja Solarays C500+hyben er lige så gode.

  Åh ja, trylledrik med friskpresset/-revet ingefær, citron, honning og gerne hvidløg er også et must ved forkølelse!

  Mht. doserne, man må prøve sig lidt frem, det er individuelt.
  Husk at echinamin virker vanddrivende 😉

  FOR meget C-vitamin kan give tynd mave, men der skal virkelig høje doser til. Jeg har personligt aldrig oplevet det.

 6. Tak for gode råd mod forkølelse 🙂 Jeg fik et råd fra en kollega om at spise masser af rå løg (hele året), og efter at jeg har fulgt det råd er jeg meget mindre forkølet end jeg har været tidligere.

  Palle

 7. Opskrift tjah
  Jeg pukkede en masse friske granskud det er nu senest
  – lagde dem tætpakket i et rengjort sterilt glas- hældte en glas rå honning af egen avl på -og en sjat rom på -sidsnævnte er ikke nødvendigt låg godt på
  – efter 3-4 måneder et mørkt sted sigtede jeg det. Virker virkelig godt på bronkitis hoste.
  Inspiration fra Dr vogel hostesaft.

 8. Tak for opskrifter de damer! Jeg laver suppe med masser af hvidløg og med en fond af kyllingeben, så bliver det en rigtig antibiotisk hønsekødsuppe! Godt med hvidløg og ingefær og løg i. Derudover laver jeg altid en kæmpe grydefyld hyldebærsuppe når de er modne og fryser dem ned i små portioner – lige til at tage op når en forkølelse nærmer sig! Hyldebærsuppe taget på det rigtige tidspunkt kan godt tage en omgang forkølelse inden den får fat!! Hvidløg og echineza er for øvrigt noget at de eneste der slår ud i større samlinger af videnskabelige studier for at lindre og forebygge forkølelse.. Men hønsekødsuppe er også godt med!

 9. @Maja, selv tak, ja hønsekødssuppe er ikke sådan at kimse ad.
  Hyldebær, præcis, og det kan nåes endnu. Jeg mangler bare noget plads i fryseren!
  Det virker dog som om, at de lærde strides om echinacea. Nogle ynder at hive de undersøgelser frem som ikke viser noget mærkbar effekt, hverken forebyggende eller helbredende.
  Og så er der spørgsmålet omkring hvorvidt det overhovedet bør bruges til børn, om det stimulerer immunforsvaret på en uheldig måde, derfor flere end godt er får udslæt.
  Hmmm, jeg må grave videre.
  kh Rose

 10. Siden jeg blev veganer i feb 2011 har jeg ikke haft en eneste forkølelse. Førhen var jeg forkølet flere gange om året og lå ofte syg med influenza. Der skal nævnes at min kost består af frugt, grønt, bælgfrugter, nødder, kerner, frø, fuldkornsprodukter, krydderier, krydderurter og er lav på fedt, sukker og salt.

 11. @Hanisa, det lyder skønt for dig! Mange har problemer med mælkeprodukter, som er slimdannede, så det lyder ikke overraskende.
  Jeg er for øvrigt også meget glad for mit “næsehorn” (yogisk næseskyller).
  Især hvis jeg har været i København/forurenet by.
  KH Rose

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top