skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 22 – 2014

SPØRGSMÅL

Hvad med Mellisa solcremer?

http://www.naturoghelse.dk/shop/mellisa-d-vitamin-creme-4071p.html

http://www.naturoghelse.dk/shop/mellisa-solbeskyttelsescreme-1435p.html

http://www.naturoghelse.dk/shop/mellisa-solcreme-spf-8925p.html

M

 

SVAR

 

Kære M

Tak for dit spørgsmål ang. Melissa solcremer i forbindelse med min Solcremeguide.

Jeg har været inde og kigge på Mellisas egen hjemmeside, bare for at dobbelttjekke, og det viste sig, at de deklarationer, som du linker til på naturoghelse.dk, er forældede.

Tidligere indeholdt cremerne UV-filteret ISOAMYL P-METHOXYCINNAMATE. Det gør de heldigvis ikke mere. Dette UV-filter blev af IMS (forbrugerkemi.dk) vurderet som problematisk.

Tidligere var Mellisas solcremer parfumerede, men nu er de parfumefri. De er også nanofri. Begge dele er positivt, hvis du spørger mig.

D-vitamincremen indeholder aroma, dvs. parfume. Jeg fraråder generelt produkter med parfume, da et giver risiko for allergi. Det gælder uanset om det er syntetisk parfume eller æteriske olier. Derfor kan jeg ikke anbefale cremen.

Lige som stort set alle andre solcremer indeholder Mellisas solcremer et UV-filter, som kan forårsage uønskede langtidsvirkninger i vandmiljøet. Dette og flere andre UV-filtre er godkendte til solcremer med miljømærket Svanen. Det kan måske lyde lidt paradoksalt, men ellers var det simpelthen ikke muligt at svanemærke solcreme, med mindre man bruger titanium dioxid på ikke-nanoform. Det giver en solcreme, som giver et hvidligt lag på huden (den findes, nemlig Derma Eco Baby Sollotion SPF30).

Jeg har derfor tilføjet Mellisas to solcremer til min solcremeguide.

Kærligst R

Forestil dig …

  • at du uden de store anstrengelser ved præcis, hvordan du skal lave en sund og lækker madpakke, som dit barn glæder sig til at skulle spise
  • at du har knækket koden til at få dit barn til at spise flere grøntsager
  • at du aldrig mangler inspiration til, hvad du skal komme på rugbrødet
  • at du bliver bedre til at planlægge dine indkøb og lave store portioner af børnevenlig mad, som du kan have på lager til travle dage

Lyder det som ren ønsketænkning?
Det er det ikke.

Du skal bare opdage, hvordan du sætter det i system, så du ikke igen og igen står der og vifter med to flade med leverpostej, en vindtør gulerod og nogle pølsehorn, der ikke ligefrem strutter af sundhed.

Hent kvit og frit dit uddrag af min e-bog Den Sunde Madpakke.
Så vil du opdage, hvor nemt det er.

Ja tak, giv mig genvejene til sunde madpakker – helt gratis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top