skip to Main Content

Mere spiring

Foto: www.friskespirer.dk

Mine du puy-linserne spirer allerede!

Det er sjovt, nemt, sundt og billigt at lave sin egne spirer – og meget børnevenligt. Nærmest så økohippieagtigt, at det næsten er trendy?  Spirerne skal skylles hver dag og når de er færdige, opbevares de i køleskab.

Du kan spire mungbønner, azukibønner, lucernefrø, kikærter, quinoa, bukkehornsfrø, du puy-linser m.fl. Andre typer bønner må ikke spires, da de har et for højt indhold af lektiner, som kan give akutte forgiftninger. Men ud over bønnerne er der meget, du kan spire. God hygiejne er meget vigtig!

Du kan finde en spiremanual – ja, stort set ALT om spirer – på den meget informative side friskespirer.dk.

På wheatgrass.dk. kan du også købe frø til spiring og færdiglavede, frosne økologiske hvedegræs-shots!

Jeg er glad for min spirekasse, men spirerne kan sagtens spires i et stort glas eller en krukke, som er beregnet til fødevarer. En spirepose af hør er også en mulighed.

Juli 2011: Fødevarestyrelsen fraråder folk selv at dyrke spirer og at alle spirer opvarmes. Dette skyldes mistanke om, at årsagen til VTEC-tilfældene skal finde i nogle specifikke sendinger af egyptiske bukkehornsfrø fra hhv. 2009 og 2010. Bliv klogere på sagen her.

Forestil dig …

  • at du uden de store anstrengelser ved præcis, hvordan du skal lave en sund og lækker madpakke, som dit barn glæder sig til at skulle spise
  • at du har knækket koden til at få dit barn til at spise flere grøntsager
  • at du aldrig mangler inspiration til, hvad du skal komme på rugbrødet
  • at du bliver bedre til at planlægge dine indkøb og lave store portioner af børnevenlig mad, som du kan have på lager til travle dage

Lyder det som ren ønsketænkning?
Det er det ikke.

Du skal bare opdage, hvordan du sætter det i system, så du ikke igen og igen står der og vifter med to flade med leverpostej, en vindtør gulerod og nogle pølsehorn, der ikke ligefrem strutter af sundhed.

Hent kvit og frit dit uddrag af min e-bog Den Sunde Madpakke.
Så vil du opdage, hvor nemt det er.

Ja tak, giv mig genvejene til sunde madpakker – helt gratis.

This Post Has 2 Comments
  1. Hvis nu man spirer andre typer bønner (selvom du skriver man ikke må) og bruger dem i en varmt ret, er det så stadig no go?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top