Probiotika til Folket

Børneeksem Og Mælkeallergi

En læser her på bloggen spurgte, om andre end kejsersnitter kan have gavn af probiotika.
Det kan du tro!

Probiotika er f.eks. også godt til flaskebabyer. Babyer, som kun er på flaske, får ikke labbet gode bakterier i sig, når de sutter på mors babs. Man kan selvfølgelig overveje at amme bare lidt, eller lade baby bruge brystet som sut. Men det er jo slet ikke altid, at det er en realistisk mulighed. Og så hjælper probiotika.

Børn og voksne med skrantende immunforsvar og eksembørn er oplagte kandidater til probiotika. Er man nødt til at tage en tur med antibiotika, så byg tarmfloraen op igen med probiotika over 2-3 uger. Der skal gå et par timer mellem indtag af antibiotika og probiotika. Gravide i 3. trimester kan også booste sig – og dermed baby – med probiotika.
Når baby har fået probiotika et par måneder hver dag, kan man gå over til at bruge det et par gange om ugen.

I går snakkede jeg med den herlige læge Irene Hage, som er videreuddannet i USA inden for ernæring, kosttilskud og holistisk sundhed. Hun har de skønneste tvillinger på ½ år, og vi diskuterede fordele og ulemper ved de forskellige probiotikapræparater til småfolk, mens vi dikke-dikkede (læs: forsøgte at føre en sammenhængende samtale). Konklusionen var, at Bio Gaia Bio Gaia kunne være et bud på bedste valg til den første måneds tid af babys liv, fordi den kun indeholder én type bakterier, som ikke forvirrer den lillebitte mave alt for meget. Når flasken er brugt op, kan man gå over til enten Probiotic Panda eller Udo’s Choice Infant’s Blend Probiotic, som har en lidt bredere vifte af de gode bakterier. Det kan sagtens være, at DIN baby tåler de to andre fra start, og så er det helt fint.

Var det sort snak? Så læs her.

This Post Has 7 Comments

 1. Hvad med NNs classic? Den tager jeg der er gravid OG min søn på 3 1/2 år – er det ok? ELlererder andre produkter der er bedre? Vi tager det tre gange om ugen er det for meget? Min mor tager det hverdag – er det ok?

  Kh.

  1. Jeg synes det lyder fornuftigt. Udo’s probiotica er også gode – det er lidt hip som hap. To-tre gange om ugen er en god tommelfingerregel, men det er individuelt. I perioder med sygdom og skranten er det godt at tage hver dag. Man kan godt tage det hver dag, men det kan jo blive lidt halvdyrt.

 2. Hey – se her!

  http://www.jordemoder.dk/dk/BioGaia-Kolik.aspx

  Mange nyfødte rammes af kolik, diarre og andre problemer med fordøjelsen. Til disse børn anbefaler jordemoder.dk kosttilskuddet BioGaia, hvis indhold af mælkesyrebakterier i videnskabelige undersøgelser har vist sig at nedsætte gråd-tid i forbindelse med kolik samt at forbygge astma, allergi eksem og diarre.

  BioGaia er probiotiske dråber med den gavnlige mælkesyrebakterie Lactobacillus reuteri (L. reuteri), der blandt andet findes naturligt i modermælk. Studier har vist, at L. reuteri er en af de allerførste bakterier, der etablerer sig i spædbarnets mave-tarm kanal.

  En sund og velfungerende bestand af gavnlige bakterier er en vigtig forudsætning for vores helbred. De gavnlige bakterier er en vigtig del af blandt andet fordøjelsen og immunforsvaret. De producerer også visse vitaminer, nedbryder ufordøjelige kostfibre og forhindrer skadelige bakterier i at sprede sig.

  Læs mere i link!

 3. kan man give BioGaia dråber til for tidlig fødte?, mine drenge er født i uge 32+ 2 og er nu 34+4, de bøvler med maven pga mme, men jeg er lidt i tvivl om man kna give det til dem ?…..
  Jeg er selv ret sikker på de sagtens kan få dem, men vil gerne have lidt flere “øjne” på.

  på forhånd mange tak.

  laura hermansen

 4. Min søn på 2 år og jeg selv ( som er i 3. Trimester) startede netop på probiotic panda.
  Jeg tager det selv til aften lige inden jeg gå i seng.
  Men har læst at det af nogen anbefales morgen og af andre om aftenen? Min søn har fået det til aften inden sengetid, men da han typisk spiser tættere på senge tid, overvejer jeg om han hellere skal have det om morgen?
  Endvidere tænker jeg, at min søn og jeg måske starter på vita biosa efter jeg har født, men hvornår tager vi så bedst det på dagen?
  På forhånd tusind tak

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *